2N Telekomunikace představují Ateus-Netstar: Skutečně mobilní kancelář

Dnes představili zástupci společnosti 2N svůj nový projekt kombinující vlastnosti mobility, přenosu hlasu a dostupnosti dat v čistém řešení Netstar. Jedná se o vůbec první přirozené propojení GSM a VoIP.

Vize 2N

Firma 2N Telekomunikace i díky právě zveřejněnému produktu letos plánuje obrat ve výši 400 miliónů korun. Doposud generuje zisk ze 70% ze zahraničních a ze 30% z českých zakázek. Firma se na našem trhu řadí na třetí místo po Panasonicu a Siemensu. Z 80% je její zisk tvořen prostřednictvím partnerů, z nichž má 14 v Evropě na úrovni autorizovaných distributorů a na dalších 50 obchodních partnerů v ostatních zemích (Rusko, Austrálie, Mexiko a další).

Co Netstar umí

Prostřednictvím Ateus-Netstar je možné zajistit přesměrování hovorů na Vaše mobilní číslo. Díky druhému telefonnímu číslu, které dostanete ke každému mobilnímu přístroji, tak budete k zastižení neustále. Služba dále umožňuje přenos všech vlastností služebního telefonu na Váš soukromý mobil. Každý uživatel má tak k dispozici požadované funkce včetně přepojování na kolegy, dostupnost vlastního telefonního seznamu a další. Volající účastník se Vám tedy dovolá vždy s tím, že číslo Vašeho soukromého mobilu zná pouze přesměrovací zařízení.

Tento komunikativní systém je však možnou využít nejen pro přesměrování na mobilní zařízen, ale obdobně i pro VoIP telefony. Proto je systém vhodný nejen pro firmy, ala uplatní se i domácnostech nebo pro řízení jednotlivých poboček různých společností, kde sníží náklady na jejich vzájemný vnitřní provoz.

Přesměrování nebo nový způsob využití mobility?

Vzhledem k množství přenášených vlastností nemůžeme službu jednoduše charakterizovat jako pouhé přesměrování. Jedná se spíše o charakteristickou vlastnost systému Ateus-Netstar, která je navíc zajišťována paralelním vyzváněním. Hovory navíc umožňuje vybavovat i zpětně, tzn. že například odbavení hovoru zákazníka mohu provést i ze svého domácího telefonu na účet firmy, záleží pouze na zadané konfiguraci.

Systém je konfigurovatelný přes webové rozhraní, kde lze provádět rovněž i dohled nad probíhajícími procesy ve firmě, které se zde ukládají do reportů a statistik. Služba také obsahuje automat na vyhledávání nejlevnější cesty do požadované sítě a službu SMS, která je kromě GSM přenosná pomocí SNMP protokolu do ostatních sítí IP.

2N Komunikace se snaží touto nabídkou oslovit hlavně cílové skupiny z oblasti odborné veřejnosti, především tedy IT managery, ale i další technické a obchodní pracovníky, kteří rozhodují o nákupu a efektivitě používání komunikačních technologií.

Petr Černoušek, obchodní ředitel 2N a Oldřich Stejskal, generální ředitel, představují výhody kombinace GSM a VoIP

Spolu s Miroslavem Hofmanem, předsedou představenstva

Vedoucí týmu vývojářů naslouchá svým kolegů z vedení společnosti...

…poté i on prezentuje produkt po technická stránce

Váš názor Další článek: Acer otevřel v Brně vlastní servisní středisko

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,