Linux | Heslo

1Password pro Linux je zase o kus lepší. Správce hesel vyšel v betaverzi

Vývojářské studio AgileBits po zhruba dvou měsících vydalo další sestavení správce hesel 1Password. Z fáze preview se aplikace dostala do bety. Kromě vyšší stability se uživatelé mohou těšit i na nové funkce.

Přibyly například klávesové zkratky, automatické mazání hesla ve schránce, podpora síťových úložišť (FTP, SMB, SSH) a aplikace se už dokáže schovat i do systémové lišty/doku. Podle nastaveného režimu GTK se umí automaticky přepnout do tmavého zobrazení a nově podporuje i dlaždicové okenní správce. Přibyla také funkce pro odemčení aplikace po přihlášení k linuxovému účtu a poradí si také se čtečkami otisků.

1password-linux.png
1Password pro Linux

1Password je dostupný v repozitářích Debianu, Ubuntu, Fedory, CentOS a RHEL, dále pak v univerzálním Snap Storu a také formou balíčku AppImage fungujícího ve všech distribucích. Tvůrci zdůrazňují, že jde stále o betaverzi, která může obsahovat chyby. Kdo narazí na problémy, ten by měl používat raději 1Password X, který funguje jako doplněk prohlížeče.

Předplatné 1Passwordu stojí 3 dolary měsíčně, volitelně lze v desktopových aplikacích zaplatit také za jednorázovou licenci, ta momentálně stojí 1935 Kč. Aplikace je kromě Linuxu dostupná také na Windows, macOS, Androidu a iOS.

Poradíme vám, jak pracovat s hesly:

Zdroj: AgileBits

Diskuze (11) Další článek: Zemědělci zanedbávají kybernetickou bezpečnost. Záškodník by jim mohl zničit úrodu přes zavlažovací systémy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,