Nvidia | Grafické karty | Konference

14. května bude velký den Nvidie. Ukáže grafické karty nové generace

Kvůli koronaviru Nvidia zrušila každoroční velkou konferenci GTC, na které se očekávalo představení řady hardwarových i softwarových novinek. I když Nvidia postupně vypouští některé novinky pro letošní rok postupně skrze online a PR kanály, o hlavní prezentaci od samotného šéfa Nvidie nepřijdeme ani tento rok.

Příští měsíc, konkrétně 14. května se totiž dočkáme online prezentace Jensen Huang přímo na Youtube, kde by mělo dojít k oznámení těch nejočekávanějších velkých novinek pro tento rok.

Mezi hlavní patří nové grafické a výpočetní karty postavené na architektuře Ampere, která bude vyráběná 7nm, případně 10nm technologií. Očekává se přitom představení jak profesionálních modelů pro firmy, servery a datacentra (Nvidia dokončila akvizici společnosti Mellanox pro rychlé síťové spojení), tak i grafických karet řady GeForce RTX 3000 určených hlavně pro hraní her.

Dle uniklých informací by měl nejvyšší desktopových model nabídnout až o 40 % vyšší výkon, než má současná GeForce RTX 2080 Ti, která stále patří mezi nejvýkonnější karty pro hráče.

Pokud nechcete čekat na novou generaci a plánujete nákup grafické karty právě teď, nenechejte si ujít květnové vydání Computeru s megatestem 21 grafik od těch nejlevnějších po nejdražší. Objednejte si elektronickou nebo tištěnou verzi na iKiosek.cz.

Diskuze (3) Další článek: Co je to VPN: jak ji používat, proč nemůže být zcela zdarma a jak si vytvořit vlastní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,