1000 licencí strojírenského softwaru do jedné firmy

Diskuze čtenářů k článku

Tomas Langer  |  20. 04. 2001 18:58

Pane Schwarzi,

vážím si Vás za vaše podrobné a zasvěcené články. Přesto bych uvítal, kdybyste se snažil více o skutečnou změnu z dopisovatele Computer Designu na řádného redaktora.
Vaše články jsou totiž stále velmi cítit nekritickým obdivem k Autodesku, který je pro lidi na AutoCADu vyrosté příznačný, stejně jako např. lidi, kteří začínali na Macu nedají dopustit na počítače Apple.

Totiž, nákup 1000 licencí není ve světě CADu nic tak neobvyklého. Vzpomeňme třeba na 1000 licencí CATIE do Volkswagenu (z nichž přes 100 je i v naší Škodovce), podobný počet do Peugeotu nebo skutečný historický rekord 8000 licencí do Boeingu. Pokud vím, např. Unigraphics má čísla okolo 1000 u jednoho zákazníka také.

A to nemluvím o tom, že tyto softwary jsou řádově dražší, než produkty od Autodesku.

Přiznávám, že také nejsem nezaujatý (dříve jsem sám CATII prodával), ale od tak špičkového časopisu jako je Computer Design (a Živě) bych očekával, že čtenáře nebude informovat jednostranně.

Zpráva jako taková je, myslím, v pořádku, jen by se slušelo v "Živě komentuje" uvést čtenáře do reálu taky podobnými informacemi, jaké jsem uvedl výše. Jsem přesvědčený, že na Váš dotaz se IBM, EDS, PTC či další rádi takovými čísly pochlubí - nebyl by tedy problém je do komentáře dát.

Zdraví Vás

Tomáš Langer

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jaroslav Schwarz  |  20. 04. 2001 18:58

Zdravím pane Langer,

k Vaší poznámce, aby se v komentáři uvedly i další podobné úspěchy ostatních firem. Máte pravdu, ale Živě - Design funguje poměrně krátce a z dostupných informací jsem já osobně neměl za poslední 3 měsíce jiné podobné informace. V kometáři se vyjadřuji ke konkrétní tiskové zprávě Autodesku, nic víc nic míň. Ostatně, Autodesk posílá pravidelně tiskové zprávy, což jiné firmy nedělají, spíše se chovají jako tajuplný hrad v Karpatech. Díky za Vaše názory.

S pozdravem
Jaroslav Schwarz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor