10 zlepšováků od Stardocku, které promění Windows 8

Nelíbí se vám Metro, máte pocit, že Microsoft ve Windows 8 málo zapracoval na desktopu a závidíte různé zlepšováky uživatelům Linuxu? Vyzkoušejte armádu programů od Stardocku.

Jedním z největších specialistů na přebarvování Windows byl odjakživa Stardock, který v minulosti představil třeba program WindowBlinds na skinování rámů oken aplikací. Osobně jsem nikdy nebyl fanoušek podobného ničení původního systémového designu, stejně jako jsem principiální odpůrce starých transformation packů pro Windows XP, které Lunu proměnily do Longhornu atp.

Stardock.png
Stardock a jeho zlepšováky pro Windows

Stardock se ale letos hodně odpoutal od své minulosti a postupně představil celou plejádu aplikací, které všemožným způsobem citlivě upravují aktuální Windows 8, způsobem, který se zalíbí zejména těm, kteří se stále nehodlají smířit s prostředím Metro.

Start8

Výkladní skříní těchto vylepšováků je samozřejmě úspěšný Start8. Alternativní nabídka Start primárně určená pro Windows 8 sklidila potlesk především za svou bohatou funkční výbavu, ale také design, který ctil základní pravidla Windows 8. Start8 tedy na Osmičkách nepůsobí jako cizí prvek, nehraje si na jablečný design a naštěstí neimituje ani Windows XP.

Start8.png Start8.png
Start8 ve formě konzervativní nabídky Start a jako malé Metro přímo na desktopu

Designéři dali nakonec uživateli i na výběr. Buď bude nabídka vypadat relativně podobně jako ve Windows 7, nebo se naopak bude blížit Metru a designu dlaždic. Start8 tedy může výborně fungovat jako přechodný uživatelský prvek pro ty, kteří byli odjakživa zvyklí na nabídku Start, ale nezavrhují ani Metro – potřebují ale dostatek času, aby si na něj zvykli. Start8 jim může pomoci.

Nabídka Start8 stojí pět dolarů, ale k dispozici je i třicetidenní demo. Ta investovaná koruna za to ale stojí a program s vámi samozřejmě bude komunikovat i v češtině.

Start8

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,