Blog

10 tipů, jak vytvořit úspěšný blog

Móda blogování postupně ochabla ve stínu sociálních sítí. Je to na druhou stranu příležitost, protože právě teď můžete rozjet úspěšný blog, který vám bude třeba i vydělávat.

1. Styl

Blogováním si můžete vytvořit dobré jméno, silnou internetovou komunitu a samozřejmě si lze vydělat i nějakou tu korunu. Kvalitní blog se neztratí ani v dnešní době, kdy už se běžně publikuje jen na sociální sítě.

Svou základní povahou může být blog buď názorový, nebo informační. Chcete-li získávat nové čtenáře, zaměřte se především na druhou možnost, ve které krotíte své emoce a budete se snažit psát novinářsky, tedy nezaujatě, jasně, informativně.

Čistě názorový blog musí být opřen o nějakou silnou osobnost, aby byl úspěšný. Navíc je u názorového blogu velmi důležitý vytříbený styl psaní, který bude čtenáře sám o sobě bavit. Ze čtení názoru, nebo nějakého zamyšlení, čtenář zpravidla nezíská nic praktického, je tedy celkem obtížné upoutat a udržet jeho pozornost.

Diskuze (34) Další článek: Microsoft bude pro brýle Windows Mixed Reality podporovat přes 20 tisíc aplikací, výrobci už zveřejnili finální modely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,