10 nejlepších notebooků pod stromeček [Vánoce 2013]

Je ideální doba na nákup notebooku. Prodejci před Vánocemi tlačí ceny dolů, na trhu jsou nové modely. Ať už chcete jeden pro sebe, nebo jako dárek, nechte si od nás poradit, který koupit.

Jsou tu zas! Vánoce a s nimi otázky, co se aktuálně vyplatí koupit. S kolegy z technických redakcí proto mapujeme trh a připravujeme články, ve kterých vám ohledně nákupu elektroniky uděláme jasno. Dnes začínáme s notebooky.

Vybrali jsme takové stroje, které považujeme za nejlepší, a které bychom sami rádi našli pod vánočním stromečkem. Kritérii pro výběr byly jak výsledky klasických testů, tak i subjektivní názory a zkušenosti členů redakce Computeru a Živě.cz.

Ne každý chce investovat stejné množství peněz, proto byl výběr odstupňován podle ceny. Jako první je nejdražší z vybraných strojů, v poslední kapitole článku pak najdete tip na jeden z nejlevnějších notebooků vůbec. Zastoupeny jsou přitom různé tipy notebooků, vybere si každý.

Odkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme přidali až dodatečně.


Acer Aspire S7-392: Nejlepší ultrabook

Acer byl dříve často považován za výrobce produkujícího levné, vybavené, ale méně kvalitní notebooky pro nenáročné. Ta doba je dávno pryč, nejdražším doporučeným strojem se stal ultrabook Aspire S7-392 s tloušťkou necelých 13 mm a hmotností okolo 1,3 kg.

Prémiová kvalita je znát už ze samotných použitých materiálů, kterým netradičně dominuje sklo. Gorila Glass 2 pokrývá víko displeje z obou stran, zbytek šasi je zase z jednoho kusu hliníkové slitiny.

Acer
02.png 03.png 04.png
Acer Aspire S7 je jedním z nejlepších současných ultrabooků. Nabízí výbornou konstrukci a kvalitní dotykový displej s jemným rozlišením

Vzhledem k přítomnosti Windows 8 přijde vhod dotykový IPS displej, který si díky rozlišení 2 560 × 1 140 bodů v ničem nezadá s MacBookem Pro s displejem Retina. Pro pohodlnou práci v tmavém prostředí nechybí podsvícená klávesnice s tlačítky s extrémně nízkým zdvihem. Druhou daní za minimalistické rozměry je absence horní řady funkčních kláves, které jsou suplovány kombinací Fn a číselnou řadou.

Chcete-li to nejlepší na trhu, rozhodně byste neměli Acer Aspire S7-392 přehlížet. Zaplatíte za něj ale 45 tisíc korun.

Moc drahé? V další kapitole jdeme s cenou o něco níž, ale s výkonem výš!

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,