10 nejlepších monitorů k počítači [Vánoce 2015]

  • Použitelný monitor s kvalitním panelem se dá pořídit pod 3 tisíce
  • Vybrali jsme ideální monitor na hry
  • Trendem jsou prohnuté panely s poměrem 21:9 a velkou úhlopříčkou

Dell U3415W: nechte se obklopit

Cena: 22 990 Kč

Dalším trendem nových monitorů je jednoznačně zahnutí. To jsme čekali především u televizních obrazovek, praktičtější je však spíše u monitorů. A pokud se někde opravdu hodí, pak je to u ultraširokých panelů s poměrem stran 21:9.

U velkých úhlopříček zakřivení může vykompenzovat některé nedokonalosti panelů, které se projevují při pohledu z bočních úhlů. Především se však jedná o zpohodlnění práce, kdy vás obraz více obklopuje.

dell-u3415w-1.jpg
Dell si dává záležet především na přesně kalibrovaných barvách

Dell U3415W pro úhlopříčku 34 palců a poměr stran 21:9 zvolil jemné rozlišení 3 440 × 1 440 (UWQHD). Nejedná se tedy o plné 4K rozlišení, avšak hustota bodů je stále velmi vysoká. IPS panel s kalibrovanými barvami se bude hodit i grafikům, kde jsou přesné barvy nutností. Dell se může pochlubit i perfektním zpracováním a pevnou konstrukcí, přičemž monitor je výškově stavitelný.

Pro připojení k počítači zde poslouží kromě HDMI s podporou MHL i Mini DisplayPort a dvojice běžných DisplayPortů v plné velikosti. Monitor má také vestavěný USB 3.0 hub s šesticí konektorů a reproduktory s výkonem 9 W.

dell-u3415w-3.jpgdell-u3415w-4.jpg
Zahnutí zpohodlní práci a eliminuje případné zkreslení obrazu

Podobně jako tomu je u byznysových řad Dellu zvykem, i zde je k dispozici rozšířená tříletá záruka s programem NBD. Pokud se tedy na monitoru projeví libovolná závada, druhý pracovní den se Dell postará o nápravu.


Je to skoro až neuvěřitelné, ale u cenovky 22 990 Kč náš výčet končíme. Dražší monitory sice existují, ale pro běžné použití nemají moc smysl. Dnešní spotřebitelský high-end mezi monitory je dostupnější než kdy předtím. Záměrně jsme se však vyhnuli profesionálním monitorům, které dbají na zcela přesné vykreslení či rozšířenou barevnou hloubku. Pokud takový monitor potřebujete, tak už bezesporu dávno víte, co přesně chcete. 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,