10 nejlepších malých a lehkých notebooků [Vánoce 2014]

Do roku 2015 se můžete vydat s novým notebookem, předvánoční čas je totiž vhodný pro nákup nové mašiny. Vybrali jsme to nejzajímavější z aktuální nabídky.

Lenovo IdeaPad Flex 10: Nejlevnější malý notebook

Aktuální cena: 7 999 Kč

Pro mnohé je Asus v předchozím tipu až příliš „základní“, stačí si ale dvě tisícovky připlatit a dostanete obdobně velký stroj od Lenova s označením IdeaPad Flex 10. Za necelých osm tisíc bude osazen čtyřjádrem Intel Pentium N3520, čtyřmi gigabajty paměti a klasickým diskem s kapacitou 500 GB, což pohodlně dostačuje pro kancelářskou práci i ukládku fotek, hudby či filmů.

Lenovo
Flex sice nelze přetočit až na základnu, jako Yogu, ale pro pohodlné ovládání dotyky na pevné podložce postačí i režim „stojánek“

Proč doporučujeme:

  • malé rozměry
  • dotykový displej
  • kancelářský výkon

Displej má úhlopříčku 10,1" a oproti EeeBooku nabízí podporu multidotykového ovládání. Aby bylo ovládání dotyky jednodušší, vypůjčil si model Flex něco od dražší Yogy a displej lze rozevřít o více, než 180°. Není sice možné jej přiklopit zády ke spodní straně základny, ale když celé zařízení položíte klávesnicí dolů, získáte alespoň stojánek pro pohodlné ovládání.

02.jpg03.jpg
Konektorová výbava je jen základní, jako u všech malých strojů, konstrukce je ale dostatečně robustní a bezproblémová při zachování příjemných rozměrů

Kvalita konstrukce slibuje roky bezproblémového používání, strádat byste neměli ani po stránce výbavy, které nic podstatného nechybí - přítomen je i port USB 3.0. Výdrž na jedno nabití se pohybuje kolem pěti hodin kancelářské práce. To je o dost méně než u úsporného Atomu z předchozí kapitoly, navíc má Lenovo ventilátor pro chlazení, ale tyto nevýhody jsou ale samozřejmě vyváženy větším výkonem procesoru. 

Moderní tablet za dobrou cenu, o takovém zařízení bude následující kapitola.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,