Software | Windows | Windows 10

10 nejčastějších problémů s Windows 10. Jak je vyřešit?

  • Windows 10 přinesly nové problémy i zádrhely známé ze starších verzí
  • Mnohé lze vyřešit díky vhodnému nastavení
  • Poradíme, jak si používání Windows 10 usnadnit

Windows si stahuje aktualizace bez ptaní

V předchozích verzích systému Windows umožňovala služba Windows Update vybrat způsob stahování a instalování aktualizací. Bylo tedy možné automaticky stahovat pouze důležité updaty a na další se jen dotázat uživatele, případně nechat na ruční instalaci i ty důležité. Ve Windows 10 je však nastavení velmi skromné a nabízí maximálně upozornění na případný restart po updatu.

Některé verze Windows 10, mají v nastavení i možnost Odložit upgrady. Jenže po jejím aktivování nemá uživatel kontrolu nad tím, na jak dlouhou dobu se upgrade odloží a kdy k jeho provedení dojde.

1.jpg
Chudé nastavení ve Windows 10

Nicméně alespoň pro uživatele edice Pro existuje způsob, jak získat i konfiguraci známou třeba z Windows 7. Cesta vede přes Místní zásady skupiny a jejich editor. Do vyhledávání v nabídce Start tedy vepište Upravit zásady skupiny a otevřete nabízený editor. Zde zamiřte do nabídky Konfigurace počítače > Šablony pro správu > Součásti systému Windows > Windows Update. Na tomto místě v pravé nabídce poklepejte na Konfigurace automatických aktualizací a v novém okně přepněte na možnost Povoleno. Ve spodní nabídce potom můžete zvolit, jak bude systém k aktualizacím přistupovat.

1a.jpg
Známá konfigurace z Windows 7
Diskuze (217) Další článek: Foodpanda chce rychle doručovat jídlo až domů pomocí dronů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,