Tisková zpráva GTS k úpravám nabídky paušálního internetu

Společnost GTS dnes vydala tiskovou zprávu, ve které se vyjadřuje k úpravám podmínek paušálního připojení k internetu GTS Pohoda Doma. Vzhledem k našemu víkendovému rozboru, ve kterém o těchto změnách informujeme, považujeme za vhodné dát prostor k prezentaci názoru i druhé straně.

Praha 26. dubna 2004 – V souvislosti se změnami sazeb DPH za telekomunikační služby upravuje společnost GTS od 1. května i některé další podmínky paušálního připojení k internetu GTS Pohoda Doma. Chce jimi dosáhnout zvýšení dostupnosti vytáčeného internetového připojení pro běžné uživatele. GTS zavádí časovou regulaci za účelem zajištění rovnocenných podmínek pro všechny zákazníky své služby. Uživatelé tak mohou v rámci služby GTS Pohoda Doma prosurfovat každý víkendový nebo sváteční den 8 hodin, v pracovních dnech pak 4 hodiny, celkem však maximálně 120 hodin měsíčně.

„Vzhledem k tomu, že někteří uživatelé službu neúměrně zatěžují, může být pro běžné zákazníky někdy problematické se připojit. Alternativní operátoři se také marně snaží dohodnout s Českým Telecomem o paušálním zpoplatnění propojení mezi operátory. Stávající situace je pro nás vzhledem k výši propojovacích poplatků ekonomicky neúnosná,“ řekl Tomáš Budník, ředitel komerční divize GTS. „Zaváděná regulace je z naší strany dočasná a pokud někoho znevýhodňuje, pak jsou to ti uživatelé, kteří paušální připojení prostě nadměrně užívají. Běžní uživatelé naopak získají zvýšení propustnosti, tedy i rychlosti sítě,“ dodal Budník.

Uživatelé, kteří s novými podmínkami nesouhlasí, mohou bez udání důvodů od smlouvy odstoupit bez jakékoli penalizace, a to do 30. dubna včetně. Těmto uživatelům bude automaticky vrácen aktivační poplatek.

Společnost GTS působí na českém trhu od roku 1991 a poskytuje komplexní nabídku hlasových, datových, internetových, operátorských a integrovaných služeb. S ročním obratem 2,4 miliardy korun (2002) je GTS největším konkurentem Českého Telecomu. Společnost je držitelem certifikátu ČSN EN ISO 9001:2001 a splňuje nejpřísnější mezinárodní standardy řízení kvality.

Diskuze (34) Další článek: IDC: Dominance Microsoftu v operačních systémech se výrazně oslabí

Témata článku: Běžný den, GTS, Tisk, Doma, NAB, Běžný uživatel, Paušální zpoplatnění, Paušál, Penalizace

Nejlepší notebooky do 20 000 Kč. Tipy, co se dnes vyplatí koupit

** S cenou do 20 tisíc lze vybrat solidní notebook na práci i hry ** Přenosné notebooky nabídnou i kovová těla a rychlý hardware ** Možná největší problém je nedostupnost, nejžádanější kusy jsou vyprodané

David Polesný | 21

Internet poslední naděje. Kdo má nejlepší tarif „LTE na doma“?

** Srovnali jsme fixní LTE připojení od tuzemských operátorů ** Liší se rychlostmi, cenou i podmínkami ** Na co všechno dát pozor?

Lukáš Václavík | 43

Otestovali jsme 8 mobilů do 8 000 Kč: rozdíly ve výkonu jsou ohromné

** Mobil za 8 000 Kč uspokojí většinu uživatelů ** Klasické foťáky stačí, širokáče ale zklamaly ** Zásadní jsou rozdíly ve výkonu

Časopis Computer | 5