Šéf NSA se hájil před americkými senátory

Jedním z nejmocnějších mužů amerických elektronických bezpečnostních sil je generál Keith Alexander. V současné době z pozice ředitele šéfuje NSA (National Security Agency), dále je také velitelem U.S. Cyber Command, tedy nového velení, které má za úkol provádět obranné i útočné kybernetické akce, a nakonec šéfuje ještě CSS. Nejedná se o kaskádové styly, ale o Central Security Service.

Keith Alexander.png
Generál Keith Alexander dohlíží na americkou kybernetickou bezpečnost

Alexander musí poslední týden řešit nebývalou medializaci svého úřadu v souvislosti s úniky PRISM. Vše nakonec vyvrcholilo včerejším senátním slyšením, na jehož kompletní záznam se můžete podívat zde.

Ze slyšení mimo jiné vyplynulo, že NSA se hodlá před americkou veřejností hájit tím způsobem, že zveřejní počet zabráněných teroristických útoků právě díky monitorování milionů telefonních hovorů u Verizonu a dalších zámořských operátorů.

Nutno podotknout, že senátorům vadí pouze sledování amerických občanů, nicméně tamní webové služby používají pochopitelně i cizinci a u těch největších služeb včetně Facebooku aj. tvoří ostatně dokonce silnou většinu.

O NSA, PRISM a další kauzy se tedy začíná zajímat i Evropská unie, přestože její vyjednávací a legislativní možnosti jsou nanejvýš diskutabilní.

Diskuze (32) Další článek: Cube Slam: Zahrajte si s kamarádem akční ping-pong v HTML5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,