Několik účtů Google+ teď můžete spojit do jednoho, přijdete ale o příspěvky

Několik účtů Google+ teď můžete spojit do jednoho, přijdete ale o příspěvky

Google právě představil funkci pro sjednocení více účtů služby Google+ do jednoho. Pokud jste s novou sociální sítí Googlu zprvu experimentovali pod jiným účtem, nebo jste přecházeli z běžného Google účtu na později podporovaný Google Apps, nyní máte možnost své působení na Google+ ujednotit.

Nová funkce je dostupná přes službu Google Takeout (česky Export dat) a de facto z jednoho účtu exportuje data do druhého. Výsledkem je přenos veškerých kruhů a vazeb, tudíž nepřijdete o své „followery“ a zůstanou vám zachovány všechny nastřádané kontakty z obou účtů, a to včetně nastavení blokace či ignorace jednotlivých uživatelů.

Klepněte pro větší obrázek
V nabídce exportu dat přibyla funkce pro převod kontaktů na Google+

Užitečný nástroj má ale jednu zásadní nevýhodu – ze starého účtu nebudou přeneseny příspěvky, komentáře, fotky či videa. Jde tedy čistě o zachování „mezikruhových“ vztahů, nicméně přijdete tím o příspěvky z jednoho ze svých účtů. Obsah cílového účtu zůstává pochopitelně zachován.

Pokud se do procesu vrhnete, musíte mít trpělivost. Google si na zpracování dává sedm dní, po které vám může být Google+ nedostupný. V reálu by měly být převody uskutečněny do 48 hodin. Sloučení účtů lze provést jen jednou za šest měsíců.

Diskuze (5) | AMD oceněno za pokrok v oblasti architektury budoucích superpočítačů

Témata článku: Google, Sociální sítě, Jed, Účet, Google+, Běžný převod, Jednotlivé fotky, Export, Příspěvek

Určitě si přečtěte


Aktuální číslo časopisu Computer

Zachraňte nefunkční Windows

Jak nakupovat a prodávat kryptoměny

Otestovali jsme konvertibilní notebooky

Velký test 14 herních myší