Nastavte si, kdo se postará o váš účet na Facebooku po smrti

Nastavte si, kdo se postará o váš účet na Facebooku po smrti

Facebook už i na českých profilech zavedl v únoru oznámenou novou funkci, která vám umožní zvolit, co se s vaším účtem stane po vaší smrti. Buď může účet jednoduše smazat, ale nabízí se i propracovanější alternativa – předem vybrané osobě můžete svěřit částečný přístup ke svému profilu po své smrti.

Klepněte pro větší obrázek
Novou možnost nastavení najdete na kartě Zabezpečení

Vybraný kontakt bude moci na vašem profilu oznámit, že už nejste mezi živými, případně uvést datum pohřbu atp. Dále dostane právo na změnu profilové a úvodní fotografie a také může přijímat nové žádosti o přátelství. Zkrátka z vašeho profilu může vytvořit virtuální pomníček. Dále si může stáhnout publikované příspěvky, fotografie a videa, nicméně nemůže například publikovat nové nebo číst historii soukromých zpráv.

Jak se Facebook dozví, že jste zemřeli? Pochopitelně to ověřuje a výchozím impulsem k tomu je nahlášení někým z blízkých. To už je ostatně možné nyní prostřednictvím tzv. žádosti o zvěčnění, v rámci které můžete dát Facebooku vědět, že někdo zemřel a případně to rovnou doložit úmrtním listem. Po ověření bude profil zmrazen. Nově tedy můžete zvolit, zda má být smazán, nebo zda někoho blízkého necháte, aby váš profil mohl po smrti upravit.

Diskuze (40) Další článek: Intel s Microsoftem pracují na zlepšení výdrže notebooků s Windows 10

Témata článku: Facebook, Web, Sociální sítě, Smrt, Účet, Profil, Úmrtní list, Váš profil, SMR

Určitě si přečtěte


Aktuální číslo časopisu Computer

Zachraňte nefunkční Windows

Jak nakupovat a prodávat kryptoměny

Otestovali jsme konvertibilní notebooky

Velký test 14 herních myší