Microsoft se loučí s Windows Media Center

Microsoft se loučí se svou multimediální nadstavbou Windows Media Center určenou především pro HTPC. Ve Windows 8 Pro byla k dispozici jako zpoplatněné rozšíření systému, které umožnilo nativně přehrávat třeba DVD, s jehož podporu už jinak Windows 8 a vyšší nepočítají. Windows 10 nadstavbu Media Center nenabídne a další vývoj WMC tedy definitivně končí.

Klepněte pro větší obrázek
Windows Media Center – někdejší představa domácího kina podle Microsoftu. Mezi uživateli se ale spíše rozšířilo multiplatformní a mnohem mocnější XBMC/Kodi.

Na stranu druhou ale Windows 10 nativně podporuje kontejner MKV a tedy i jeho obvyklé kodeky videa a zvuku. Podle Microsoftu každopádně budoucnost multimédií patří streamovanému obsahu v H.264 (a postupně H.265) a to skrze webový prohlížeč a aplikace videopůjčoven a stanic ve Windows Storu. Z těch českých nechybí Topfun a Voyo. Americkým pak vévodí především aplikace Netflixu a tamních kabelovek.

Témata článku: Software, Microsoft, Windows, Hudba, filmy, seriály, HTPC, R.I.P., Windows Media Center, Centrum, Webová videopůjčovna, MKV

31 komentářů

Nejnovější komentáře

• Martin Sloup 7. 12. 2015 15:53:10