Gyroskopický ovladač pro Windows XP Media Center

Gyration na New Yorském CeBitu představil ovládač pro Windows XP Media Center, který má nahradit standardní příslušenství pracující na bázi infračerveného světla. Gyration nabízí sestavu bezdrátové klávesnice a gyroskopického dálkového ovladače pracující na radiové frekvenci. Kromě standardních tlačítek a multimediání klávesnice umožňuje ovladač práci s Windows XP pomocí speciálních gest podobných těm, který nabízí internetový prohlížeč Opera.

Sada klávesnice a dálkového ovladače bude k dispozici během tohoto roku za cenu 150-180 USD ve Spojených Státech a Velké Británii. Microsoft zároveň oznámil řadu výrobců s licencí pro Windows Media center v Evropě včetně Německého Gericomu a Fujitsu Siemens, čímž se Media Center přibližuje i českým zákazníkům.

Diskuze (5) Další článek: Přehled užitečných programů uplynulého týdne – 32. týden

Témata článku: Windows, Opera, Windows XP, Gyroskop, Centrum, Německá klávesnice, Dálkové ovladače, Radius, Standardní klávesnice, Speciální sestava, Windows Media Center, Dálkový ovladač

Vylaďte si Wi-Fi: Podívejte se, jaká pásma máte doma volná a kam signál nedosáhne

** Prozkoumejte, jaké pásmo je pro vaši síť nejlepší ** Díky heat mapě snadno poznáte, kde to bude se signálem horší ** Vše zvládnete i z mobilního telefonu

Vladislav Kluska | 36

Nechali jsme dopadnout asteroid Ryugu na Prahu. Místo stověžatého města je pětikilometrový kráter

** Ryugu je blízkozemní planetka, která křižuje dráhu Země ** Její průměr je asi 900 metrů ** Co by se stalo, kdyby Ryugu dopadla na Zemi?

Petr Kubala | 5

Musk pošle lidi na oblet Měsíce. Japonský podnikatel Maezawa vezme na cestu až osm umělců

** SpaceX chce nejdříve v roce 2023 vyslat lidi na oblet Měsíce ** Hlavním pasažérem bude japonský podnikatel Jusaku Maezawa, který vezme na cestu až 8 umělců ** Pětidenní cesta proběhne v chystané lodi BFS

Petr Kubala | 14