Facebook staví nové sídlo. Na střeše bude obří les

Nové sídlo Applu má vypadat jako obří a částečně energeticky soběstačné UFO, no a k přírodě má očividně blízko i Mark Zuckerberg, poněvadž i jeho firma roky plánuje novou obří budovu pro tisíce inženýrů, přičemž poslední plány napovídají, že se bude doslova utápět v lesích.

Komplex v Palo Altu má tvořit několik propojených budov s jedním z největších otevřených open spaců na světě. Budova bude moci pojmout až deset tisíc pracovníků a prakticky vyplní celou stavební parcelu. Inženýři nicméně budou mít po ruce i obří soukromý park. Jak je to možné? Jednoduše – vyroste na střeše a má ho doplňovat systém malých kaváren a dalších odpočívadel.

388286921 661516384
Nové centrum Facebooku bude mít přírodní kamufláž jako československé pohraniční řopíky (Foto: Business Insider)

Celý komplex by měl být hotový snad už příští rok a pod jeho návrhem je podepsaný architekt Frank Gehry, který navrhl třeba exotickou budovu Guggenheimova muzea v Bilbau a společně s Vlado Milunićem stojí také za pražským Tančícím domem.

Diskuze (24) Další článek: Seznam obešel Chaps, bude prodávat jízdenky a platformu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,