SmartWhois: Maximum informací o doménách

Potřebujete se dozvědět co nejvíce o konkrétním serveru, doméně a IP adrese? SmartWhois zjistí vše rychlostí blesku a převede získaná data do stravitelné podoby.

Internet obsahuje často i detailní údaje o jeho účastnících. Získat z nich můžete například informace o vlastníkovi konkrétní domény, kdy byla registrována a jaký je kontakt na provozovatele. K tomu lze další data zpracovat tak, že zjistíte, kde se fyzicky nachází hledaný server, kdo je poskytovatelem jeho připojení k internetu či jakými IP adresami disponuje. Syrový výpis dat ale není často dostatečně přehledný. A zde právě nastupuje SmartWhois, aby informace přetavil do smysluplné a přehledné podoby.

stáhnout program SmartWhois 5.0 build 255 Licence: shareware, 5,9 MB
Autor: TamoSoft, Inc.
Web programu: www.tamos.com


IP nebo název

Prosté okno programu se skládá pouze z části zobrazující seznam jednotlivých hledání, panelu s nalezenými a zpracovanými údaji, vyhledávacím řádkem a lištou s funkcemi a příkazy ovládající celý program. SmartWhois funguje jednoduše tak, že do vyhledávacího řádku napíšete IP adresu nebo název domény či serveru, o kterém chcete získat informace. Po potvrzení pak začne aplikace kontaktovat cíl a provádět zadané příkazy sloužící k získání údajů.

sshot-1.png 
Základní okno na vysvětlenou.

Po vyhodnocení přijatých dat dojde na jejich zpracování a předložení uživateli. To vše ve velice přehledné a příjemné podobě, jak můžete posoudit z přiložených obrázků. Odkazy na webové stránky či e-mailové adresy administrátorů jsou funkční a spustí tak webový prohlížeč i mailového klienta. Pokud byste přeci jen toužili po kompletních nezpracovaných datech, poskytne vám SmartWhois milerád zdroj všech svých informací.

sshot-2.png sshot-2a.png
 Zpracované vyhledávání a syrová data.

Propracovaný lingvista

SmartWhois je naprogramován k plně automatické a co nejrychlejší činnosti. Dokáže správně odhadnout, kterou z více než sta whois databází použít. Program rovněž obsahuje podporu pro zmezinárodněná jména domén (Internationalized Domain Names – IDN), takže můžete posílat dotazy na domény obsahující neanglické znaky či přímo úplně jiné typy písem. Aplikace také plně podporuje adresy ve formátu IPv6.

sshot-3.png 
Nastavení Ping.

Program také můžete velice detailně nastavit dle svých potřeb a požadavků. Základem jsou možnosti optimalizace připojení k internetu a serverům s informacemi whois. Z tohoto důvodu nesmíte zapomenout odblokovat příslušné porty na svém firewallu (nebo tak nechte udělat přímo SmartWhois), aby mohl program bez problémů komunikovat s vnějším světem. Nastavit si ale také můžete např. klávesové zkratky, aktualizace i samotný vzhled aplikace.

sshot-4.png 
Klávesové zkratky vše urychlí.

Po ruce i při surfování

Aby byla práce se SmartWhois co nejrychlejší a nejpohodlnější, můžete nechat program integrovat do svého webového prohlížeče (IE, Firefox, Maxthon a mnoho dalších) či poštovního klienta. Prohlížená stránka nebo e-mail tak mohou být rázem podrobeny detailnímu průzkumu. Neomezené používání SmartWhois, ale není zadarmo. Cena licence přitom dosahuje bezmála čtyřiceti dolarů a to není za podobný kus softwaru zrovna přívětivá cena.

fsc.jpg

Diskuze (6) Další článek: Seznam.cz nabídne ve výsledcích hledání „populární odkazy“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,