PowerDVD: Verze 9 ve vysokém rozlišení

Nová verze populárního a rozšířeného softwarového přehrávače DVD se dostala na stránky GigaManie. Co nového nám přináší?

PowerDVD již několik let patří mezi přední přehrávače, co se výkonu i rozšíření týče, videa a především pak DVD na počítačích. A to vše navzdory faktu, že se jedná o produkt placený. Nová verze se nese především ve znamení vysokého rozlišení. Podporu HD zde nyní naleznete nejen v přehrávání Blu-ray disků, ale také v práci s HDMI, prostorovým zvukem a technologií TrueTheater.

sshot-1.png 
Tak už je to tady - devítka.

Nejen HD video

Ještě než se vrhneme na novinky deváté verze, představíme si v krátkosti základní dovednosti PowerDVD. Program nabízí především propracované ovládání, kvalitní a rychlé přehrávání za přiměřenou cenu operační paměti a výkonu procesoru. Samozřejmostí je podpora prostorového zvuku či duální zobrazování titulků. Nechybí zde ani široká škála nejrůznějších skinů, s jejichž pomocí si přehrávač ozdobíte dle vlastních představ.

 tt-stretch.jpg
Lepší přizpůsobení obrazovce.

PowerDVD je také znám svými rozporuplnými vylepšovacími funkcemi. V rámci TrueTheater, jak jsou tyto dovednosti nazývány, naleznete možnost roztahování obrazu, zoom, přizpůsobení obrazovce a další. Pohrát si zde můžete dle libosti i s nastavením barev, jasu, kontrastu atd. TrueTheater Surround pak simuluje na základě různých algoritmů prostorový zvuk tam, kde původně vůbec není obsažen.

tt-hd.jpg 
To jsou barvičky.

Blu-ray ready

Hlavní dominantou verze s číslem devět je bezesporu přehrávání HD filmů. PowerDVD podporuje přehrávání všech HD formátů jako AVCHD, AVCREC, MPEG-4 AVC (H.264), MPEG-2 HD a WMV-HD. Pro plné využití dovedností vysokého rozlišení program podporuje i HDMI (High-Definition Multimedia Interface) ve verzi 1.3. PowerDVD se také pyšní optimalizací nároků na procesor při přehrávání HD filmů. Problémy by tak neměly mít ani slabší procesory.

trutheatre.jpg 
Vylepšete si svého páva.

Další novinkou je rozšíření funkcí TrueTheater, o kterém zde již byla řeč. I zde došlo na rozšíření ohledně HD. PowerDVD zde nabízí přehrávání klasického DVD v dopočítaném vysokém rozlišení. Stejně jako jiné programy, i tento produkt tvrdí, že jeho autoři vymysleli nejlepší algoritmus pro výpočet. PowerDVD nabízí v obdobném duchu i zlepšení pohybových sekvencí. Nicméně je třeba dodat, že data u filmu s klasickým rozlišením prostě chybí.

sshot-2.png sshot-3.png
 Výroba HD z klasického DVD.

Kromě výše uvedených věcí už od nové verze programu mnoho nečekejte. Vyzkoušet můžete třicetidenní trialovou verzi. Co se verzí programu týče, tak naplno si všeho užijete pouze po zakoupení PowerDVD 9 Ultra, která stojí sto dolarů. V nižších a lacinějších verzích budete ochuzeni o nejednu dovednost jinak kvalitního programu.

fsc.jpg

 

Diskuze (19) Další článek: Nová kniha: Databáze v C# 2008 Průvodce programátora

Témata článku: , , , , , , , ,