Společnost IBM promění Louvre v „chytřejší muzeum“

Společnost IBM dodá pařížskému muzeu Louvre řešení pro zachování a ochranu jeho zařízení a uměleckých děl. Prostory muzea se rozkládají na více než 60 tisících metrech čtverečných, což z něj činí jedno z největších muzeí na světě. Coby nejnavštěvovanější evropské muzeum, jež v roce 2011 uvítalo rekordních 8,8 milionů návštěvníků, si Louvre klade za cíl zajistit každodenní přístupnost většiny svých galerií.

Louvre, jenž byl založen v 18. století, je dnes domovem tisíců předmětů a artefaktů z období od pravěku do roku 1848, včetně nejproslulejšího obrazu světa – Mony Lisy. Zachování a ochrana zařízení a světoznámých děl si každoročně vyžádá více než 65 tisíc oprav a údržeb, jež zajišťují zaměstnanci muzea. Díky zavedení softwarového řešení Maximo Asset Management společnosti IBM se personálu muzea podařilo zefektivnit proces údržby a zlepšit tak služby zákazníkům, jakož i finanční stránku, provoz a správu muzea.

Muzeum pověřilo modernizací softwaru Maximo společnost SQLI, obchodního partnera IBM, s cílem vytvořit jednotnou informační databázi a společný archiv pro zaměstnance muzea. Integrovaná databáze softwarového řešení pomáhá personálu vizualizovat procesy zahrnující mimo jiné plánování a realizace výměn, čištění či údržby místností a systémů, jako je klimatizace, vytápění, výtahy, osvětlení a zámky na více než 2 500 dveřích.

O iniciativě chytřejších budov IBM

Společnost IBM poskytuje technologie pro správu budov - od muzeí po kancelářské budovy, skladiště, továrny, elektrárny, laboratoře, univerzitní areály, byty, letoviska a další. Dodávaná řešení umožňují šetřit náklady, lépe spravovat systémy a snižovat emise uhlíku. Software, hardware a služby společnosti IBM pomáhají vytvářet, spravovat a udržovat nejinteligentnější a nejlépe propojené infrastruktury na světě zahrnující chytřejší budovy, města, veřejné služby, kanceláře, přepravní systémy a provoz ve všech odvětvích.

V rámci své iniciativy „Chytřejších budov“, spuštěné v únoru 2010, nabízí společnost IBM portfolio řešení pro chytřejší budovy, jež lze integrovat se softwarem pro automatizaci budov různých dodavatelů z celého odvětví. Řešení pro monitorování a analýzu v reálném čase, správu prostor a zařízení a pokročilé dynamické řídicí panely společnosti IBM pomáhají majitelům a správcům snižovat provozní náklady i spotřebu energií a zároveň zlepšují hospodaření a spolehlivost.

Témata článku: IBM

Deset tipů, jak ovládnout Google: Vyhledávejte jako mistři

** Vyhledávače jsou natolik dobré, že si poradí i s frází v běžné češtině ** Pokud to ale nebude stačit, můžete vyzkoušet pokročilé funkce ** Vybrali jsme ty nejzajímavější

25.  9.  2016 | Jakub Čížek | 19

9 nejlepších programů na úpravu fotek. Placené i zdarma

** Pro běžné úpravy fotek nemusíte pirátit Photoshop, vystačíte si s levnějšími programy ** Ceny pokročilých editorů se většinou vejdou do dvou tisíc korun ** Mnohdy stačí i bezplatné nástroje

26.  9.  2016 | Stanislav Janů | 50

Aby byl signál a internet všude: jak fungují a kde jsou schované antény operátorů

** Základnové stanice BTS mobilních operátorů zdaleka nejsou jen typické kovové stožáry ** Podívejte se na některé nevšední instalace ** Dozvíte se, z čeho se moderní BTS skládá a jak funguje

28.  9.  2016 | David Polesný | 32

Pojďme programovat elektroniku: Vyrobím si z drobných součástek vlastní mikropočítač za pár kaček

** Můžete si koupit třeba desku Arduino Uno ** Anebo si složíte celý mikropočítač sami ** Je to snadné jako facka

27.  9.  2016 | Jakub Čížek | 27

Týden Živě: Zvyknou si Češi platit paušál za software?

** Zoner vypustil do světa nové Photo Studio. Je za paušál. ** HP nechce neoficiální inkoust ** Koutek časopisu Computer

25.  9.  2016 | Časopis Computer | 65

Srovnání výhodných 27" monitorů

Velký test levných rychlých routerů