Společnost IBM promění Louvre v „chytřejší muzeum“

Společnost IBM dodá pařížskému muzeu Louvre řešení pro zachování a ochranu jeho zařízení a uměleckých děl. Prostory muzea se rozkládají na více než 60 tisících metrech čtverečných, což z něj činí jedno z největších muzeí na světě. Coby nejnavštěvovanější evropské muzeum, jež v roce 2011 uvítalo rekordních 8,8 milionů návštěvníků, si Louvre klade za cíl zajistit každodenní přístupnost většiny svých galerií.

Louvre, jenž byl založen v 18. století, je dnes domovem tisíců předmětů a artefaktů z období od pravěku do roku 1848, včetně nejproslulejšího obrazu světa – Mony Lisy. Zachování a ochrana zařízení a světoznámých děl si každoročně vyžádá více než 65 tisíc oprav a údržeb, jež zajišťují zaměstnanci muzea. Díky zavedení softwarového řešení Maximo Asset Management společnosti IBM se personálu muzea podařilo zefektivnit proces údržby a zlepšit tak služby zákazníkům, jakož i finanční stránku, provoz a správu muzea.

Muzeum pověřilo modernizací softwaru Maximo společnost SQLI, obchodního partnera IBM, s cílem vytvořit jednotnou informační databázi a společný archiv pro zaměstnance muzea. Integrovaná databáze softwarového řešení pomáhá personálu vizualizovat procesy zahrnující mimo jiné plánování a realizace výměn, čištění či údržby místností a systémů, jako je klimatizace, vytápění, výtahy, osvětlení a zámky na více než 2 500 dveřích.

O iniciativě chytřejších budov IBM

Společnost IBM poskytuje technologie pro správu budov - od muzeí po kancelářské budovy, skladiště, továrny, elektrárny, laboratoře, univerzitní areály, byty, letoviska a další. Dodávaná řešení umožňují šetřit náklady, lépe spravovat systémy a snižovat emise uhlíku. Software, hardware a služby společnosti IBM pomáhají vytvářet, spravovat a udržovat nejinteligentnější a nejlépe propojené infrastruktury na světě zahrnující chytřejší budovy, města, veřejné služby, kanceláře, přepravní systémy a provoz ve všech odvětvích.

V rámci své iniciativy „Chytřejších budov“, spuštěné v únoru 2010, nabízí společnost IBM portfolio řešení pro chytřejší budovy, jež lze integrovat se softwarem pro automatizaci budov různých dodavatelů z celého odvětví. Řešení pro monitorování a analýzu v reálném čase, správu prostor a zařízení a pokročilé dynamické řídicí panely společnosti IBM pomáhají majitelům a správcům snižovat provozní náklady i spotřebu energií a zároveň zlepšují hospodaření a spolehlivost.

Témata článku: IBM, Louvre, Maxim, Maxima, Lisa, Mona Lisa, Asset Management

Vybíráte herní periferii nebo hardware? Pak zapomeňte na nálepku Gaming

** Herní hardware se od toho běžného často liší jen vzhledem ** Při výběru stále nezapomínejte na základní parametry ** Poradíme jak vybrat herní hardware i periferie

20.  2.  2017 | Stanislav Janů | 35