Společnost IBM promění Louvre v „chytřejší muzeum“

Společnost IBM dodá pařížskému muzeu Louvre řešení pro zachování a ochranu jeho zařízení a uměleckých děl. Prostory muzea se rozkládají na více než 60 tisících metrech čtverečných, což z něj činí jedno z největších muzeí na světě. Coby nejnavštěvovanější evropské muzeum, jež v roce 2011 uvítalo rekordních 8,8 milionů návštěvníků, si Louvre klade za cíl zajistit každodenní přístupnost většiny svých galerií.

Louvre, jenž byl založen v 18. století, je dnes domovem tisíců předmětů a artefaktů z období od pravěku do roku 1848, včetně nejproslulejšího obrazu světa – Mony Lisy. Zachování a ochrana zařízení a světoznámých děl si každoročně vyžádá více než 65 tisíc oprav a údržeb, jež zajišťují zaměstnanci muzea. Díky zavedení softwarového řešení Maximo Asset Management společnosti IBM se personálu muzea podařilo zefektivnit proces údržby a zlepšit tak služby zákazníkům, jakož i finanční stránku, provoz a správu muzea.

Muzeum pověřilo modernizací softwaru Maximo společnost SQLI, obchodního partnera IBM, s cílem vytvořit jednotnou informační databázi a společný archiv pro zaměstnance muzea. Integrovaná databáze softwarového řešení pomáhá personálu vizualizovat procesy zahrnující mimo jiné plánování a realizace výměn, čištění či údržby místností a systémů, jako je klimatizace, vytápění, výtahy, osvětlení a zámky na více než 2 500 dveřích.

O iniciativě chytřejších budov IBM

Společnost IBM poskytuje technologie pro správu budov - od muzeí po kancelářské budovy, skladiště, továrny, elektrárny, laboratoře, univerzitní areály, byty, letoviska a další. Dodávaná řešení umožňují šetřit náklady, lépe spravovat systémy a snižovat emise uhlíku. Software, hardware a služby společnosti IBM pomáhají vytvářet, spravovat a udržovat nejinteligentnější a nejlépe propojené infrastruktury na světě zahrnující chytřejší budovy, města, veřejné služby, kanceláře, přepravní systémy a provoz ve všech odvětvích.

V rámci své iniciativy „Chytřejších budov“, spuštěné v únoru 2010, nabízí společnost IBM portfolio řešení pro chytřejší budovy, jež lze integrovat se softwarem pro automatizaci budov různých dodavatelů z celého odvětví. Řešení pro monitorování a analýzu v reálném čase, správu prostor a zařízení a pokročilé dynamické řídicí panely společnosti IBM pomáhají majitelům a správcům snižovat provozní náklady i spotřebu energií a zároveň zlepšují hospodaření a spolehlivost.

Témata článku: IBM, Louvre, Asset Management

ASUS ZenBook 3 se začal prodávat v Česku. Je ve všem lepší než MacBook, ale bude to stačit?

** Novinka od Asusu míří přímo proti MacBooku od Applu ** Nabídne daleko více výkonu za stejné peníze

2.  12.  2016 | David Polesný | 129

Sbíječky vyměnili za klávesnice. Nový projekt má za cíl přeučit horníky na programátory

** Programátorů je málo a horníků bez práce po uzavření dolu Paskov bude moc ** Problém řeší unikátní projekt ** Pilotní kurz dává naději, že by z horníků mohli být použitelní kodéři