Společnost ASUS slaví 25 let na trhu

Společnost ASUS slaví v těchto dnech 25 let své existence. Předseda společnosti ASUS Jonney Shih ocenil zaměstnance: „Děkuji vám za vaše úsilí a podporu, kterou jste naší společnosti po celá ta léta projevovali. Společně jsme za uplynulých 25 let dosáhli řady výjimečných úspěchů. Těším se, že v následujících letech dosáhneme na naší cestě dalších významných výsledků.“

Pětadvacet let inovací

Společnost ASUS vznikla v roce 1989 jako výrobce základních desek v době, kdy se na Tchaj‑wanu začal rozvíjet počítačový průmysl. V současnosti je ASUS technologickým lídrem, který prodává své produkty po celém světě. Firma zaměstnává více než 13 600 zaměstnanců, včetně týmu pro výzkum a vývoj, jenž čítá 4 500 expertů.

Během své pětadvacetileté historie dosáhla společnost ASUS několika milníků, které jasně ukazují její vášeň pro technologie a také touhu přinášet lidem digitální produkty, které zvýší kvalitu jejich života a nabídnou jim více pohodlí. V roce 2007 představil ASUS první počítač Eee PC, který se doslova přes noc stal hitem a přinesl revoluci do počítačového průmyslu. Jednalo se o vůbec první notebook s atraktivním designem, kompaktními rozměry a dostupnou cenou. V návaznosti na úspěch Eee PC v roce 2010 uvedl ASUS tablet Transformer Pad, který je průkopníkem v oblasti konvertibilních zařízení.

V roce 2011 byl uveden na trh Padfone, první zařízení 2 v 1 na světě kombinující smartphone a tablet. V tradici průlomových řešení a špičkových inovací pokračoval výrobce i v roce 2012, kdy představil ASUS TAICHI, první notebook na světě se dvěma displeji, a ASUS Transformer Book, první notebook na světě s odnímatelným tabletem. Roku 2013 zaujal ASUS v oblasti domácích počítačů, když uvedl Transformer AiO, počítač typu all-in-one s odnímatelným 18,4" tabletem. Letos ASUS představil řadu smartphonů ZenFone v několika rozměrech a barevných provedeních.

„Technologie jsou vášní společnosti ASUS. Inovace jsou jejím hnacím motorem. Nebojíme se přetvářet sny ve skutečnost a snažíme se prostřednictvím našich inovativních digitálních produktů zlepšit život každého uživatele. Vždy se snažíme najít to nejlepší řešení a nabídnout nejvyšší hodnotu. Ačkoli jsme jako společnost za posledních pětadvacet let zaznamenali výrazný růst, naše vášeň pro technologie se ani v nejmenším nezměnila. Nadále zůstává podstatou všeho, co děláme, základem naší snahy posouvat hranice možného a přinášet uživatelům ty nejlepší produkty,“ uzavřel Jonney Shih setkání se zaměstnanci společnosti.

Další článek: Český rozhlas spustil Radiotéku. V akci nabízí audioknihy zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , ,