Rozečti.se zahajuje zahraniční expanzi pod novým názvem Legentas

Online aplikace pro výuku rychlého čtení Rozečti.se, vítěz soutěže Nápad roku 2012, nedávno oslavila své první narozeniny. Jak se projektu dařilo a kam má namířeno?

Čísla za první rok

Počet uživatelů se zlepšením efektivity čtení větším než 90% (rozmezí 90 % - 300 %): 500+

Výsledkem tak je, že při dodržování všech zásad pro správné čtení je změřený průměrný posun absolventů z 210 slov za minutu na 620 slov za minutu.

(více souhrnných statistik je veřejně přístupných v naší aplikaci na adrese http://www.rozectise.cz/dashboard/statistics)

Jak je vidět z těchto čísel, na skutečné 100% zlepšení poctivý uživatelé bez problémů dosáhly. Těmto výsledkům vděčí celý tým Rozečti.se především za spolupráci s metodiky Doc. PhDr. Richardem Papíkem, Ph.D., PhDr. Janou Krejčí, testováním se studenty středních i vysokých škol (například GMK v Bílovci nebo obory Psychologie a Informační studia a knihovnictví na FF UK) a v neposlední řadě obrovskému množství zpětné vazby a spolupráci se svými uživateli.

A co vlastně znamená být takovýmto efektivnějším čtenářem? Pro představu si vezměte knihu Richarda Bransona Screw Business As Usual (asi 92 000 slov). Máme za to, že jde o inspirativní čtení, ze kterého si chceme odnést hlavní myšlenky a nové informace (nejde tedy o čtení pro radost, ale pro poznání a rychlé čtení je zde vhodné). Neškolený čtenář by knihu četl rychlostí okolo 250 slov za minutu asi 6-8 hodin. Školený efektivní čtenář má ale hotovo už za 3-4 hodiny.

“Největší radost máme z mnoha stovek absolventů naší online výuky, kteří tak potvrzují užitečnost aplikace a nás motivují do další práce.”, komentuje první rok projektu jeho zakladatel Michal Zwinger.

Důležitá partnerství

Rozečti.se získalo první firemní zákazníky (kteří mohou využít specializovanou firemní verzi), na několika pilotních školách byla úspěšně otestována školní verze (využívaná nyní hlavně na Univerzitě Karlově),Rozečti.se se stalo partnerem řady soutěží, do výuky byly přibrány zdarma i první neziskové organizace (kupříkladu Demagog.cz) a do sortimentu jej zařadila i např. Alza.cz.

Zahraniční expanze

Téměř před dokončením jsou také zahraniční lokalizace. Z pochopitelných důvodů bude Rozečti.se v zahraničí vystupovat pod novým jménem Legentas.

Podívejte se, jak bude vypadat Windows 10 po velké výroční aktualizaci

** V úterý 2. srpna začne Microsoft distribuovat výroční aktualizaci Windows 10 ** Přinese několik vylepšení operačního systému ** Podívejte se na novinky

29.  7.  2016 | David Polesný | 109

Nové mapy Googlu vypadají jinak, podívejte se na rozdíly

** Google upravil design podkladů u své mapové služby ** Nové Mapy Googlu jsou čistší a mají dát vyniknout územním celkům a zajímavým místům ** Novinkou jsou tzv. oblasti zájmu ve městech

26.  7.  2016 | David Polesný | 41

Už jen tři dny! Neotálejte s přechodem na Windows 10, jinak budete platit

** Chcete-li využít nabídku přechodu na Windows 10 zdarma, tak už neotálejte ** Zůstávat u starších verzí systému nemá pro většinu běžných uživatelů smysl, musí k tomu být nějaké specifické důvody ** Microsoft nabídku bezplatného přechodu neprodlouží

26.  7.  2016 | David Polesný | 244

Testy nejnovějších produktů na českém trhu.

Informace ze světa internetu i bezpečnosti.

Plné verze programů zdarma pro všechny čtenáře.