První tiskárny Epson formátu A3+ se systémem inkoustových nádržek

Řadu tiskáren Epson s inkoustovým tankovým systémem (ITS) rozšiřují dva nové modely L1300 a L1800 umožňující tisk formátu A3+. Tiskárna L1300 je čtyřbarevná tiskárna, která je navržená tak, aby kancelářím s velkým objemem tisku přinesla velmi nízké náklady a zajistila levný a bezproblémový provoz. Model L1800 je šestibarevná tiskárna, kterou rovněž díky velmi nízkým nákladům ocení především fotografové, reklamní agentury, ale i malé kanceláře.

483799697Jejich vysokokapacitní inkoustové nádržky umožňují uživatelům udržovat náklady na tisk na minimu, zvýšit produktivitu a zkrátit prostoje. Speciální inkoustová nádržka těchto modelů je plně integrovanou součástí tiskárny, takže si uživatelé mohou užívat spolehlivého barevného tisku bez nepořádku nebo problémů, které se často pojí s neoriginálními systémy doplňování.

David Šedina, National Sales Manager pro Českou a Slovenskou republiku ze společnosti Epson Europe, dodává: „Model L1300 slibuje rychlý tisk a jednoduchou údržbu. Přináší cenově výhodný a bezproblémový tisk reklamních materiálů, CAD výkresů, grafiky a zpráv, takže je ideální pro podnikové kanceláře, maloobchody a vzdělávací zařízení. Model L1800 se skvěle hodí pro tisk fotografií a barevných dokumentů pro domácnosti, kanceláře a profesionální fotografy, jež mají zájem o velkoobjemový tisk.“

Obě tiskárny splňují podmínky programu ENERGY STAR a jsou dostupné se zárukou na 12 měsíců (nebo 30 000 stran) a servisními službami, takže uživatelé získají klid a pomoc, kdykoli budou potřebovat. Model L1300 má výtěžnost až 7 100 stran při černobílém a 5 700 stran při barevném tisku[1], zatímco model L1800 vytiskne až 1 500 barevných fotografií[2], aniž by bylo nutné doplnit inkoust.

Obě tiskárny budou dostupné od července 2014.

[1] Uvedené výtěžnosti byly stanoveny dle originální metodiky společnosti Epson na základě tiskové simulace testovacích vzorů dle normy ISO/IEC 24712. Uvedené výtěžnosti NEVYCHÁZEJÍ z normy ISO/IEC 24711. Uvedená výtěžnost se může lišit v závislosti na tištěných obrazových materiálech, typu použitého papíru, četnosti tisku a podmínkám provozního prostředí, jako je např. teplota. Výtěžnost 7 100 stránek při černobílém tisku odpovídá použití 2 lahviček černého inkoustu

[2] Uvedené výtěžnosti byly stanoveny dle originální metodiky společnosti Epson na základě tiskové simulace testovacích vzorů dle normy ISO/IEC 29103. Uvedené výtěžnosti NEVYCHÁZEJÍ z normy ISO/IEC 29102. Uvedená výtěžnost se může lišit v závislosti na tištěných obrazových materiálech, typu použitého papíru, četnosti tisku a podmínkám provozního prostředí, jako je např. teplota.

Další článek: Amazon spustil Prime Music. Spotify a dalším se nevyrovná