Nová verze řešení AEC pro elektronický podpis TrustMail

V nové verzi TrustMailu jsou integrovány nástroje dovolující využití elektronického podpisu společně s časovým razítkem, podpora „extra signature“ a spousta dalších drobných vylepšení.
Nová verze řešení AEC pro elektronický podpis TrustMail

Vývojové laboratoře společnosti AEC v minulých dnech uvolnily program TrustMail v nové verzi 2.0. Mezi klíčové novinky patří především integrace technologie časového razítka, která tak nyní dovoluje vytvořit společně s elektronickým podpisem i jeho důvěryhodnou časovou značku. TrustMail je prvním programem na českém trhu, který toto umožňuje. Dokáže tak zamezit případným podvodům spojeným s obtížným určením přesného časového okamžiku vytvoření elektronického podpisu. Společnost AEC také současně s certifikační autoritou AEC TrustPort CA (www.trustport.cz) provozuje vlastní autoritu časové značky, která vydává časová razítka zcela zdarma.

Důležitou novinkou je také podpora elektronického podpisu ve formátu „extra signature“. Uživatel nyní může pomocí programu TrustMail vytvořit podepsaný soubor, který obsahuje jak podepisovaná data, tak i samotný podpis (soubor s příponou .sgn), nebo může vytvořit soubor obsahující pouze samotný podpis oddělený od podepisovaných dat (soubor s příponou .esg).

Nová verze dále mimo jiné obsahuje zdokonalené kryptografické jádro vyvinuté přímo ve společnosti AEC, které dále zvyšuje uživatelský komfort. Výrazných úprav doznala také grafická podoba uživatelského rozhranní a možnosti nastavení programu. V neposlední řadě stojí za zmínku i možnost stanovení dalších certifikátů (My certificate, Supervizor’s certificate a Other recipient’s certificates), které pak program automaticky přidává do seznamu adresátů, pro něž je konkrétní soubor šifrován a mají tedy možnost jej následně dešifrovat.

AEC – DATA SECURITY COMPANY (www.aec.cz, www.aec-security.com),

přední poskytovatel software a služeb v oblasti bezpečnosti dat a antivirové ochrany.

AEC je dodavatelem antivirových a bezpečnostní řešení světově známých společností

F-Secure, Network Associates (McAfee,  Sniffer Technologies), Kaspersky Lab, Norman, Sybari a ESET. V nabídce AEC najdete také hardwarové autentizační prostředky Eutron, certifikační autoritu AEC TrustPort CA (www.trustport.cz) a další produkty pro šifrování a bezpečnost dat z vlastní produkce.

Kontakt:

Ing. Petr Nádeníček

AEC, spol. s r. o.

e-mail: petr.nadenicek@aec.cz

Podívejte se, jak bude vypadat Windows 10 po velké výroční aktualizaci

** V úterý 2. srpna začne Microsoft distribuovat výroční aktualizaci Windows 10 ** Přinese několik vylepšení operačního systému ** Podívejte se na novinky

Včera | David Polesný | 108

Nové mapy Googlu vypadají jinak, podívejte se na rozdíly

** Google upravil design podkladů u své mapové služby ** Nové Mapy Googlu jsou čistší a mají dát vyniknout územním celkům a zajímavým místům ** Novinkou jsou tzv. oblasti zájmu ve městech

26.  7.  2016 | David Polesný | 41

Takhle prý vypadá budoucnost. Facebook vyslal do oblak dron, který je větší než dopravní boeing

** Google a Facebook soupeří, kdo vyvine lepší internetový dron ** Mají nabízet internet na venkově ** Facebook se nyní pochlubil letem obří Aquily

24.  7.  2016 | Jakub Čížek | 18

Už jen tři dny! Neotálejte s přechodem na Windows 10, jinak budete platit

** Chcete-li využít nabídku přechodu na Windows 10 zdarma, tak už neotálejte ** Zůstávat u starších verzí systému nemá pro většinu běžných uživatelů smysl, musí k tomu být nějaké specifické důvody ** Microsoft nabídku bezplatného přechodu neprodlouží

26.  7.  2016 | David Polesný | 244

Testy nejnovějších produktů na českém trhu.

Informace ze světa internetu i bezpečnosti.

Plné verze programů zdarma pro všechny čtenáře.