Nová verze řešení AEC pro elektronický podpis TrustMail

V nové verzi TrustMailu jsou integrovány nástroje dovolující využití elektronického podpisu společně s časovým razítkem, podpora „extra signature“ a spousta dalších drobných vylepšení.
Nová verze řešení AEC pro elektronický podpis TrustMail

Vývojové laboratoře společnosti AEC v minulých dnech uvolnily program TrustMail v nové verzi 2.0. Mezi klíčové novinky patří především integrace technologie časového razítka, která tak nyní dovoluje vytvořit společně s elektronickým podpisem i jeho důvěryhodnou časovou značku. TrustMail je prvním programem na českém trhu, který toto umožňuje. Dokáže tak zamezit případným podvodům spojeným s obtížným určením přesného časového okamžiku vytvoření elektronického podpisu. Společnost AEC také současně s certifikační autoritou AEC TrustPort CA (www.trustport.cz) provozuje vlastní autoritu časové značky, která vydává časová razítka zcela zdarma.

Důležitou novinkou je také podpora elektronického podpisu ve formátu „extra signature“. Uživatel nyní může pomocí programu TrustMail vytvořit podepsaný soubor, který obsahuje jak podepisovaná data, tak i samotný podpis (soubor s příponou .sgn), nebo může vytvořit soubor obsahující pouze samotný podpis oddělený od podepisovaných dat (soubor s příponou .esg).

Nová verze dále mimo jiné obsahuje zdokonalené kryptografické jádro vyvinuté přímo ve společnosti AEC, které dále zvyšuje uživatelský komfort. Výrazných úprav doznala také grafická podoba uživatelského rozhranní a možnosti nastavení programu. V neposlední řadě stojí za zmínku i možnost stanovení dalších certifikátů (My certificate, Supervizor’s certificate a Other recipient’s certificates), které pak program automaticky přidává do seznamu adresátů, pro něž je konkrétní soubor šifrován a mají tedy možnost jej následně dešifrovat.

AEC – DATA SECURITY COMPANY (www.aec.cz, www.aec-security.com),

přední poskytovatel software a služeb v oblasti bezpečnosti dat a antivirové ochrany.

AEC je dodavatelem antivirových a bezpečnostní řešení světově známých společností

F-Secure, Network Associates (McAfee,  Sniffer Technologies), Kaspersky Lab, Norman, Sybari a ESET. V nabídce AEC najdete také hardwarové autentizační prostředky Eutron, certifikační autoritu AEC TrustPort CA (www.trustport.cz) a další produkty pro šifrování a bezpečnost dat z vlastní produkce.

Kontakt:

Ing. Petr Nádeníček

AEC, spol. s r. o.

e-mail: petr.nadenicek@aec.cz

Gigabit doma: K čemu je v praxi dobrý superrychlý internet

** Optickou přípojku s gigabitovou konektivitou už mohou mít i některé české domácnosti ** Abyste rychlosti využili, musíte mít na to potřebnou výbavu ** Plnou rychlost využijete při kombinaci různých služeb a více počítačích

20.  6.  2016 | David Polesný | 102

5 nejlepších programů pro rozšíření schránky ve Windows

** Systémovou schránku nemusíte využívat jen pomocí zkratek Ctrl+C a Ctrl+V ** Rozšiřující aplikace přinesou historii použití včetně vyhledávání ** Schránka může být sdílena s dalšími zařízeními

19.  6.  2016 | Stanislav Janů | 11

Testy nejnovějších produktů na českém trhu.

Informace ze světa internetu i bezpečnosti.

Plné verze programů zdarma pro všechny čtenáře.