Říjen - měsíc notebooků

Nová verze řešení AEC pro elektronický podpis TrustMail

V nové verzi TrustMailu jsou integrovány nástroje dovolující využití elektronického podpisu společně s časovým razítkem, podpora „extra signature“ a spousta dalších drobných vylepšení.

Vývojové laboratoře společnosti AEC v minulých dnech uvolnily program TrustMail v nové verzi 2.0. Mezi klíčové novinky patří především integrace technologie časového razítka, která tak nyní dovoluje vytvořit společně s elektronickým podpisem i jeho důvěryhodnou časovou značku. TrustMail je prvním programem na českém trhu, který toto umožňuje. Dokáže tak zamezit případným podvodům spojeným s obtížným určením přesného časového okamžiku vytvoření elektronického podpisu. Společnost AEC také současně s certifikační autoritou AEC TrustPort CA (www.trustport.cz) provozuje vlastní autoritu časové značky, která vydává časová razítka zcela zdarma.

Důležitou novinkou je také podpora elektronického podpisu ve formátu „extra signature“. Uživatel nyní může pomocí programu TrustMail vytvořit podepsaný soubor, který obsahuje jak podepisovaná data, tak i samotný podpis (soubor s příponou .sgn), nebo může vytvořit soubor obsahující pouze samotný podpis oddělený od podepisovaných dat (soubor s příponou .esg).

Nová verze dále mimo jiné obsahuje zdokonalené kryptografické jádro vyvinuté přímo ve společnosti AEC, které dále zvyšuje uživatelský komfort. Výrazných úprav doznala také grafická podoba uživatelského rozhranní a možnosti nastavení programu. V neposlední řadě stojí za zmínku i možnost stanovení dalších certifikátů (My certificate, Supervizor’s certificate a Other recipient’s certificates), které pak program automaticky přidává do seznamu adresátů, pro něž je konkrétní soubor šifrován a mají tedy možnost jej následně dešifrovat.

AEC – DATA SECURITY COMPANY (www.aec.cz, www.aec-security.com),

přední poskytovatel software a služeb v oblasti bezpečnosti dat a antivirové ochrany.

AEC je dodavatelem antivirových a bezpečnostní řešení světově známých společností

F-Secure, Network Associates (McAfee,  Sniffer Technologies), Kaspersky Lab, Norman, Sybari a ESET. V nabídce AEC najdete také hardwarové autentizační prostředky Eutron, certifikační autoritu AEC TrustPort CA (www.trustport.cz) a další produkty pro šifrování a bezpečnost dat z vlastní produkce.

Kontakt:

Ing. Petr Nádeníček

AEC, spol. s r. o.

e-mail: petr.nadenicek@aec.cz

celkem 0

Poslední komentáře Komentáře

Vysokoškoláci mohou koupit Office 2010 za zlomek ceny

13.  3.  2012  |  Maliarov Michal  |  30
Office 15 bude mít speciální tlačítko pro dotykový režim

27.  2.  2012  |  Čížek Jakub  |  3
LibreOffice získal dalšího partnera. Intel

27.  2.  2012  |  Čížek Jakub  |  3
Hotmail na vlastní doméně: e-mail na vyšší úrovni

Vyzkoušejte e-mailovou schránku od Microsoftu na vlastní doméně, tedy Hotmail a Live Custom Domain. Je zdarma a můžete vytvořit až 500 e-mailových adres.

23.  2.  2012  |  Večeřa Zdeněk  |  15

Gmail na vlastní doméně: e-mail s originální adresou

Odlište se od ostatních, začněte používat Gmail na vlastní doméně. Google Apps je zcela zdarma, získáte všechny výhody Gmailu a maximální svobodu.

20.  2.  2012  |  Večeřa Zdeněk  |  21

LibreOffice 3.5: nová kancelář je opět lepší a stále zdarma

16.  2.  2012  |  Večeřa Zdeněk  |  7
Co bychom si přáli v novém Office 15

Microsoft se pochlubil s novinkami, které se objeví v Office 15. Beta bude na konci léta a do té doby můžeme spekulovat. Vybrali jsme deset věcí, které lidem chybí a stále nejsou vyslyšení.

2.  2.  2012  |  Čížek Jakub  |  26

DEJTE NÁM TIP NA ČLÁNEK

• Testy nejnovějších produktů na českém trhu.
  • Informace ze světa internetu i bezpečnosti.
  • Plné verze programů zdarma pro všechny čtenáře.

Partnerská sekce pro IT profesionály
Microsoft TechNet/MSDN