Nová verze řešení AEC pro elektronický podpis TrustMail

V nové verzi TrustMailu jsou integrovány nástroje dovolující využití elektronického podpisu společně s časovým razítkem, podpora „extra signature“ a spousta dalších drobných vylepšení.

Vývojové laboratoře společnosti AEC v minulých dnech uvolnily program TrustMail v nové verzi 2.0. Mezi klíčové novinky patří především integrace technologie časového razítka, která tak nyní dovoluje vytvořit společně s elektronickým podpisem i jeho důvěryhodnou časovou značku. TrustMail je prvním programem na českém trhu, který toto umožňuje. Dokáže tak zamezit případným podvodům spojeným s obtížným určením přesného časového okamžiku vytvoření elektronického podpisu. Společnost AEC také současně s certifikační autoritou AEC TrustPort CA (www.trustport.cz) provozuje vlastní autoritu časové značky, která vydává časová razítka zcela zdarma.

Důležitou novinkou je také podpora elektronického podpisu ve formátu „extra signature“. Uživatel nyní může pomocí programu TrustMail vytvořit podepsaný soubor, který obsahuje jak podepisovaná data, tak i samotný podpis (soubor s příponou .sgn), nebo může vytvořit soubor obsahující pouze samotný podpis oddělený od podepisovaných dat (soubor s příponou .esg).

Nová verze dále mimo jiné obsahuje zdokonalené kryptografické jádro vyvinuté přímo ve společnosti AEC, které dále zvyšuje uživatelský komfort. Výrazných úprav doznala také grafická podoba uživatelského rozhranní a možnosti nastavení programu. V neposlední řadě stojí za zmínku i možnost stanovení dalších certifikátů (My certificate, Supervizor’s certificate a Other recipient’s certificates), které pak program automaticky přidává do seznamu adresátů, pro něž je konkrétní soubor šifrován a mají tedy možnost jej následně dešifrovat.

AEC – DATA SECURITY COMPANY (www.aec.cz, www.aec-security.com),

přední poskytovatel software a služeb v oblasti bezpečnosti dat a antivirové ochrany.

AEC je dodavatelem antivirových a bezpečnostní řešení světově známých společností

F-Secure, Network Associates (McAfee,  Sniffer Technologies), Kaspersky Lab, Norman, Sybari a ESET. V nabídce AEC najdete také hardwarové autentizační prostředky Eutron, certifikační autoritu AEC TrustPort CA (www.trustport.cz) a další produkty pro šifrování a bezpečnost dat z vlastní produkce.

Kontakt:

Ing. Petr Nádeníček

AEC, spol. s r. o.

e-mail: petr.nadenicek@aec.cz

Nejnovější komentáře

Přidat příspěvek

Deset tipů, jak ovládnout Google: Vyhledávejte jako mistři

** Vyhledávače jsou natolik dobré, že si poradí i s frází v běžné češtině ** Pokud to ale nebude stačit, můžete vyzkoušet pokročilé funkce ** Vybrali jsme ty nejzajímavější

25.  9.  2016 | Jakub Čížek | 19

9 nejlepších programů na úpravu fotek. Placené i zdarma

** Pro běžné úpravy fotek nemusíte pirátit Photoshop, vystačíte si s levnějšími programy ** Ceny pokročilých editorů se většinou vejdou do dvou tisíc korun ** Mnohdy stačí i bezplatné nástroje

26.  9.  2016 | Stanislav Janů | 49

Jak zastavit nechtěné programy na Windows? Koukněte na Plánovač úloh

** V systému se mohou periodicky spouštět nechtěné aplikace ** Anebo si vyberou tu nejméně vhodnou chvíli ** Prozkoumejte Plánovač úloh na Windows

23.  9.  2016 | Jakub Čížek | 128

Týden Živě: Zvyknou si Češi platit paušál za software?

** Zoner vypustil do světa nové Photo Studio. Je za paušál. ** HP nechce neoficiální inkoust ** Koutek časopisu Computer

25.  9.  2016 | Časopis Computer | 65

Aby byl signál a internet všude: jak fungují a kde jsou schované antény operátorů

** Základnové stanice BTS mobilních operátorů zdaleka nejsou jen typické kovové stožáry ** Podívejte se na některé nevšední instalace ** Dozvíte se, z čeho se moderní BTS skládá a jak funguje