AEC na CeBITu 2002

Jak jste již jistě zaznamenali, společnost AEC Data Security Company se v letošním roce účastní hannoverského veletrhu informačních technologií CeBIT 2002.

Ten probíhá od 13. do 20. března. V těchto dnech nás mezi bezmála osmi tisíci vystavovateli na více než čtyřech stech tisících čtverečních metrech výstavních ploch najdete v hale 17 na stánku A25.

Náplní expozice AEC jsou především nové produkty z dílny vývojového oddělení AEC. Představujeme novinky z oblastí internetových aplikací, technologie čipových karet na bázi PKI a šifrovacích produktů. Pojďme si některé z nich krátce představit:

DataShredder

je určen k bezpečné skartaci dat na elektronických médiích. Soubory určené ke skartaci jsou nejprve několikrát (dle zvolené metody až 35krát) přepsány náhodnými nebo předem definovanými daty, zkráceny na nulovou délku, a teprve nakonec smazány. Uživatel má možnost si v nastavení vybrat ze tří metod přepisu, skartovat adresáře a položky některých programů (Internet temporary files, Cookies, Recycle bin, Document history atd.) nebo třeba skartovat volné místo na disku či celý disk. Všechny činnosti programu jsou zaznamenávány do přehledného reportu. Ovládání DataShredderu je velice jednoduché a zvládne je i uživatel disponující pouze základními znalostmi ovládání počítače. Přístup ke službám programu je možný také prostřednictvím kontextového menu.

TrustMail

je další z nových šifrovacích programů, který je určen pro šifrování elektronických dat za použití metod asymetrické kryptografie. Podporuje použití klientských certifikátů a soukromých klíčů. Pomocí tohoto řešení lze data šifrovat, dešifrovat podepisovat a ověřovat digitální podpisy.

TrustPort Encryption

je nový program určený pro šifrování souborů na PC a na mobilních zařízeních se systémem EPOC (prozatím). Mezi nadstandardní funkce tohoto programu patří například možnost vytváření „samorozbalovacích“ šifrovaných balíčků nebo souborů, které lze jednoduše přenést a dešifrovat na mobilním zařízení (a naopak). K šifrování je použita silná šifra a šifrování navíc probíhá pouze v operační paměti. Tyto vlastnosti a řada dalších zaručují maximální bezpečnost a stupeň utajení dat.

Nové programy budou ve stálé nabídce společnosti AEC v dohledné době. Sledujte webové stránky naší společnosti, kde v budoucnu najdete další informace.

AEC – DATA SECURITY COMPANY (www.aec.cz, www.aec-security.com),

přední poskytovatel software a služeb v oblasti bezpečnosti dat a antivirové ochrany.

AEC je dodavatelem antivirových a bezpečnostní řešení světově známých společností Network Associates (McAfee,  Sniffer Technologies), F-Secure, Kaspersky Lab, Norman ASA, Panda Software a Sybari. Provozuje také certifikační autoritu TrustCert (www.trustcert.cz) a vyvíjí vlastní produkty pro šifrování a bezpečnost dat.

celkem 0

Poslední komentáře Komentáře

Internetem se šíří obří soubor s hesly k Gmailu

10.  9.  2014  |  Čížek Jakub  |  13
NATO posouvá kyberválku do priorit na nejvyšší úroveň

Severoatlantická aliance na summitu ve Walesu schválila přesun kybernetické bezpečnosti na nejvyšší úroveň. Útok na systém jedné země má znamenat útok na všechny.

5.  9.  2014  |  Sedlák Jan  |  5

Linuxové botnety způsobily masivní DDoS

4.  9.  2014  |  Čížek Jakub  |  9
Apple: iCloud je bezpečný, za únik fotek mohou slabá hesla

Hromada fotek odhalených celebrit skutečně pochází z jejich iPhonů a útočníci se k nim dostali přes iCloud. O tom není pochyb. Apple však popřel, že by chyba byla na jeho straně.

3.  9.  2014  |  Polesný David  |  18

DEJTE NÁM TIP NA ČLÁNEK

• Testy nejnovějších produktů na českém trhu.
  • Informace ze světa internetu i bezpečnosti.
  • Plné verze programů zdarma pro všechny čtenáře.

Partnerská sekce pro IT profesionály
Microsoft TechNet/MSDN