AEC na CeBITu 2002

18. března 2002
The Playa 2.0 Alpha 2 pro DivX 5
Jak jste již jistě zaznamenali, společnost AEC Data Security Company se v letošním roce účastní hannoverského veletrhu informačních technologií CeBIT 2002.

Ten probíhá od 13. do 20. března. V těchto dnech nás mezi bezmála osmi tisíci vystavovateli na více než čtyřech stech tisících čtverečních metrech výstavních ploch najdete v hale 17 na stánku A25.

Náplní expozice AEC jsou především nové produkty z dílny vývojového oddělení AEC. Představujeme novinky z oblastí internetových aplikací, technologie čipových karet na bázi PKI a šifrovacích produktů. Pojďme si některé z nich krátce představit:

DataShredder

je určen k bezpečné skartaci dat na elektronických médiích. Soubory určené ke skartaci jsou nejprve několikrát (dle zvolené metody až 35krát) přepsány náhodnými nebo předem definovanými daty, zkráceny na nulovou délku, a teprve nakonec smazány. Uživatel má možnost si v nastavení vybrat ze tří metod přepisu, skartovat adresáře a položky některých programů (Internet temporary files, Cookies, Recycle bin, Document history atd.) nebo třeba skartovat volné místo na disku či celý disk. Všechny činnosti programu jsou zaznamenávány do přehledného reportu. Ovládání DataShredderu je velice jednoduché a zvládne je i uživatel disponující pouze základními znalostmi ovládání počítače. Přístup ke službám programu je možný také prostřednictvím kontextového menu.

TrustMail

je další z nových šifrovacích programů, který je určen pro šifrování elektronických dat za použití metod asymetrické kryptografie. Podporuje použití klientských certifikátů a soukromých klíčů. Pomocí tohoto řešení lze data šifrovat, dešifrovat podepisovat a ověřovat digitální podpisy.

TrustPort Encryption

je nový program určený pro šifrování souborů na PC a na mobilních zařízeních se systémem EPOC (prozatím). Mezi nadstandardní funkce tohoto programu patří například možnost vytváření „samorozbalovacích“ šifrovaných balíčků nebo souborů, které lze jednoduše přenést a dešifrovat na mobilním zařízení (a naopak). K šifrování je použita silná šifra a šifrování navíc probíhá pouze v operační paměti. Tyto vlastnosti a řada dalších zaručují maximální bezpečnost a stupeň utajení dat.

Nové programy budou ve stálé nabídce společnosti AEC v dohledné době. Sledujte webové stránky naší společnosti, kde v budoucnu najdete další informace.

AEC – DATA SECURITY COMPANY (www.aec.cz, www.aec-security.com),

přední poskytovatel software a služeb v oblasti bezpečnosti dat a antivirové ochrany.

AEC je dodavatelem antivirových a bezpečnostní řešení světově známých společností Network Associates (McAfee,  Sniffer Technologies), F-Secure, Kaspersky Lab, Norman ASA, Panda Software a Sybari. Provozuje také certifikační autoritu TrustCert (www.trustcert.cz) a vyvíjí vlastní produkty pro šifrování a bezpečnost dat.

Témata článku: Bezpečnost, Panda, Norman

Nejnovější komentáře

Přidat příspěvek

Microsoft: Zbavte se už konečně zastaralých a děravých Windows 7

** Microsoft pomalu začíná kritizovat svůj nejpopulárnější OS ** Chce konečně dostat podniky na Desítky ** Bezpečnostní podpora Sedmiček vydrží ještě necelé tři roky

17.  1.  2017 | Jakub Čížek | 404

Český státní blacklist už funguje. Ministerstvo financí se pochlubilo s detaily

** Dva týdny po Novém roce zajím zeje prázdnotou ** Ministerstvo vydalo metodický pokyn ** Takhle to bude fungovat v praxi

16.  1.  2017 | Jakub Čížek | 49

8 produktů, o kterých byste neřekli, že nesou značku Apple

** Věděli jste, že Apple vyvinul celkem 45 modelů tiskáren? ** ** Monitor na výšku, plotter nebo herní konzole - to vše měl Apple ve své nabídce ** Většinu z těchto produktů pohřbil Steve Jobs

19.  1.  2017 | Stanislav Janů | 34

Opera Neon: Takto prý bude vypadat prohlížeč budoucnosti. Chcete to?

** Opera představila Neon ** Koncepci prohlížeče budoucnosti ** Připomíná Chrome OS

16.  1.  2017 | Jakub Čížek | 35

99 nejlepších programů pro váš počítač

Zvykejte si na umělou inteligenci