HP rozšiřuje své bezkonkurenční portfolio serverů o nové vysoce výkonné procesory s dvojitým jádrem (dual-core)

31. října 2005
Oracle nabídne databázi zdarma
Praha, 24. října 2005 – Společnost HP oznamuje rozšíření řady svých serverů založených na architektuře x86 o nejnovější procesory společnosti Intel – Intel® Xeon™ DP s dvojitým jádrem.

Použitím nových procesorů může výkon serverů HP ProLiant při provozu některých aplikací stoupnout až o 44 %.  [1]

Novými procesory budou nejprve osazeny dvouprocesorové systémy HP ProLiant DL380 a čtyřprocesorové HP ProLiant ML570 a DL580. Procesory Intel Xeon s dvojitým jádrem nabízejí zákazníkům zatím nejvyšší výkon v oboru a výborné poměry cena/výkon a výkon na jeden watt. Společnost HP plánuje rozšíření svých serverů ProLiant o další procesory Intel Xeon s dvojitým jádrem, jakmile budou k dispozici v dostatečném množství.

Společnost HP je předním světovým výrobcem serverů x86 založených na průmyslových standardech a předním dodavatelem systémů s dvojitým jádrem.  [2] V kombinaci s nejnovějšími virtualizačními technologiemi mohou servery HP ProLiant s architekturou x86 pomoci zákazníkům konsolidovat prostředí pro kritické podnikové aplikace při snížení složitosti i nákladů.

„Společnost HP získala na trhu serverových systémů s dvojitým jádrem dominantní postavení. Po uvedení ohlášených nových modelů očekáváme, že stále více zákazníků bude mít možnost ocenit výhody technologie dvojitého jádra,“ uvedl James Mouton, senior viceprezident a generální manažer, Industry Standard Servers, HP. „Kombinace procesorů Intel Xeon s dvojitým jádrem s vyváženou architekturou zahrnující např. mechaniky SAS umožní zákazníkům naplno využít potenciálů procesorů Intel Xeon s dvojitým jádrem.“

Benchmarkové testy ukazují značné zvýšení výkonu

Servery HP ProLiant založené na procesorech s dvojitým jádrem mohou podstatným způsobem zvýšit výkon kritických aplikací, jako jsou databáze, ERP a CRM systémy, systémy elektronické pošty a okamžitého zasílání zpráv, virtuální systémy a terminálové služby – bez podstatného zvýšení systémových nákladů.

Například v nedávném benchmarkovém testu SPEC CPU2000 pro čtyřprocesorový systém dosáhl server HP ProLiant ML570 s procesorem s dvojitým jádrem o 44 % lepšího výsledku než tentýž systém s procesorem s jednoduchým jádrem. Podobně v benchmarkovém testu SPEC CPU2000 pro dvouprocesorový systém dosáhl server HP ProLiant DL380 s procesorem s dvojitým jádrem o 40 % lepšího výsledku než tentýž systém s procesorem s jednoduchým jádrem.  [1]

„Jako přední dodavatel serverů pro podnikovou sféru pokračuje HP v neustálém zdokonalování svých produktů a zavádění nejnovějších technologií HP i Intel tak, aby bylo možné nabídnout zákazníkovi produkty zajišťující maximální konkurenční výhodu,“ prohlásil Patrick Gelsinger, senior viceprezdent a generální manažer, Digital Enterprise Group, Intel. „Prostřednictvím nových procesorů Intel Xeon s dvojitým jádrem bude HP moci nabídnout svým zákazníkům špičkové, vysoce výkonné a spolehlivé platformy pro jejich rostoucí podnikové potřeby.“

Servery HP založené na procesorech Intel Xeon se vyznačují vysokou spolehlivostí, snadnou obsluhou a optimalizovaným systémovým výkonem, což jsou všechno dobře známé vlastnosti serverů HP. Řada serverů HP s dvojitým jádrem, které představují škálovatelnou základnu pro zákazníky všech velikostí, je nyní tvořena:

• 
HP ProLiant DL380 – DL380, nejprodávanější server na světě, je server typu 2U pro montáž do racku, který se hodí pro celou řadu použití a aplikací. Nedávno byl tento server doplněn o technologii Serial Attached SCSI (SAS), což se projevilo zvýšením efektivity, spolehlivosti i výkonu a možností flexibilnější konfigurace prostřednictvím osmi univerzálních mechanik hot-plug s malým tvarovým formátem. Nové procesory Intel Xeon s dvojitým jádrem budou nejprve montovány do modelů U320 SCSI. Jakmile bude k dispozici dostatek procesorů, budou použity také v modelech SAS. 
•  HP ProLiant DL580 – DL580 čtyřprocesorový 4U  server podnikové třídy, který poskytuje maximální škálovatelnost a vysokou dostupnost při špičkových možnostech obsluhy a konfigurační flexibility. DL580 je jediný čtyřprocesorový server pro montáž do racku založený na průmyslových standardech na světě, který je vybaven pamětí RAID přístupnou zepředu s podporou až 64 GB. Tento server poskytuje stabilitu a vysokou dostupnost pro kritické podnikové aplikace. 
•  HP ProLiant ML570 – ML570 je první čtyřprocesorový sever v oboru, který nabízí kromě výjimečného výkonu také zvýšenou spolehlivost s pamětí hot-plug RAID, výborné možnosti správy a bezkonkurenční možnosti interního rozšíření. S podporou pro 3 terabyty interní ukládací kapacity, 10 sloty PCI a 64 GB paměti je ML570 ideálním řešením pro podnikové aplikace, konsolidaci serverů a nasazení ve vzdálených lokalitách.

HP Services rozšiřují své osvědčené balíčky služeb HP Care Pack o podporu serverů HP ProLiant s procesory Intel s dvojitým jádrem po celou dobu jejich životnosti. Podpora zahrnuje externí sestavení prostřednictvím nabídek Factory Express, instalaci na místě a uvedení serverů do chodu, dále instalaci softwaru a zprovoznění nástrojů pro správu. Dále jsou k dispozici osvědčené servisní metodologie a zkušení odborníci, kteří zákazníkům pomohou snížit náklady na implementaci.

Pro zákazníky, kteří vyžadují vysokou úroveň dostupností aplikací, nabízí HP hardwarové i softwarové služby podpory s rychlým přístupem k technickým specialistům HP pro rychlou identifikaci problému a jeho vyřešení.

Více informací o serverech HP ProLiant najdete na webových stránkách www.hp.com/go/proliant. Více informací o službách pro servery HP ProLiant najdete na webových stránkách http://h20219.www2.hp.com/services/cache/10768-0-0-225-121.html.

 

[1]  Benchmarkový test HP ProLiant ML570 G3 SPECint_2000, který byl předložen SPEC 3. října 2005 skončil s výsledkem 105 pro 4 CPU (8 jader). Test byl proveden pod operačním systémem Microsoft Windows® Server 2003 Enterprise Edition SP1. Konfigurace testovaného systému byla následující: HP ProLiant ML570 G3 se čtyřmi procesory Intel Xeon dual-core (3,0 GHz), 2x28 KB L1 cache, 2x2 MB L2 cache, a 32 GB hlavní paměti. Benchmarkový test pro systém s jedním jádrem HP ProLiant ML570 G3 SPECint_2000 byl publikován 7. března 2005 s výsledkem 72,7 pro 4 CPU (4 jádra). Benchmakový test byl proveden pod operačním systémem Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition. Konfigurace testovaného systému byla následující: HP ProLiant ML570 G3 se čtyřmi procesory Intel Xeon single-core (3,33 GHz), 28 KB L1 cache, 1 MB L2 cache, 8 MB L3 cache a 32 GB hlavní paměti. Pro více informací viz www.spec.org/cpu2000/result. Benchmarkový test HP ProLiant DL380 G4 SPECint_2000 byl předložen SPEC 3. října 2005 a skončil s výsledkem 59,2 pro 2 CPU (4 jádra). Benchmakový test byl proveden pod operačním systémem Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition SP1. Konfigurace testovaného systému byla následující: HP ProLiant DL380 G4 se dvěma procesory Intel Xeon dual-core (2,8 GHz), 2x28 KB L1 cache, 2x2 MB L2 cache, a 16 GB hlavní paměti. Benchmarkový test pro systém s jedním jádrem HP ProLiant DL380 G4 SPECint_2000 byl publikován 26. září 2005 s výsledkem 42,1 pro 2 CPU (4 jádra). Benchmakový test byl proveden pod operačním systémem Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition SP1. Konfigurace testovaného systému byla následující: HP ProLiant DL380 G4 se dvěma procesory Intel Xeon single-core (3,8 GHz), 28 KB L1 cache, 2 MB L2 cache, a 16 GB hlavní paměti. Pro více informací viz www.spec.org/cpu2000/result.  

[2]  Zdroj: IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, Re-Release Q2 2005.

 

Intel a Xeon jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Intel Corp. nebo jejích poboček v USA a dalších zemích. Microsoft a Windows jsou v USA registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corpo

O společnosti HP

Společnost HP je dodavatelem technologických řešení pro spotřebitele, podniky a instituce na celém světě. Nabídka společnosti zahrnuje IT infrastrukturu, globální služby, výpočetní systémy pro domácnosti i podniky, zařízení pro tisk a zpracování obrazu. Za čtyři fiskální čtvrtletí končící 31. červencem 2005 dosáhly celkové tržby HP výše 85,2 miliardy USD. Další informace o HP (NYSE Nasdaq: HPQ) naleznete na webové adrese http://www.hp.com.

Váš názor Další článek: Oracle nabídne databázi zdarma

Témata článku: , , , , , , ,