Bluetone zprovoznil vlastní síť na vedeních Českého Telecomu již v pěti městech

8. března 2005
Mac mini má problém s CRT monitory
(Praha, 8. března 2005) - České radiokomunikace dnes zprovoznily v části Hradce Králové síť Bluetone DSL. V praxi to znamená, že každý, kdo má domů nebo do kanceláře zavedeno telefonní vedení, může požádat o převedení své telefonní linky do sítě Bluetone. Ta umožňuje využívat vysokorychlostní připojení k internetu a hlasové služby až o 62% levněji ve srovnání s cenami našeho dominantního operátora. Dále byly v uplynulých dnech zprovozněny lokality v Liberci a dále v Praze 2 a Praze 10 - Štěrboholích, takže se počet pražských lokalit zvýšil na deset.

„Síť Bluetone DSL je pro nás v současné době klíčovým telekomunikačním produktem. Dosavadní zkušenosti ukazují, že o tento druh připojení mají zájem především firmy, které od nás nakupují komplexní řešení na data i hlasové služby. Překvapivě je největší zájem především o hlasové služby,“ řekl dnes Ing. Jaromír Charvát, ředitel úseku telekomunikačních služeb ČRa.

Uživatelé v místech, kde je síť Bluetone DSL dostupná, mají možnost využívat vysoce kvalitních služeb za ceny, které dosud nebyly na českém trhu myslitelné. Např. ADSL bez omezení objemu přenesených dat v konfiguraci 1024/256 kbps s převedením linky při agregaci 1:20 je nabízeno v ceně 2 090 Kč měsíčně, což představuje úsporu 60% oproti konkurenčním cenám. U hlasových služeb představuje úspora v porovnání s Tarifem 70 Českého Telecomu až 62%. Bluetone DSL také umožňuje využít běžnou telefonní linku ke zřízení vysokorychlostního připojení velkých firem.  Tato nabídka SHDSL  zahrnuje  rychlosti od  512 kbps za 5 400 Kč měsíčně po dosud nevídaných 4096 kbps za 16 900 Kč měsíčně.

Síť Bluetone DSL byla poprvé zprovozněna 21. června 2004 v Praze v okolí Olšanské  a Fibichovy ulice. Do konce roku by České radiokomunikace chtěly pokrýt dalších několik desítek lokalit po celé ČR, a získat tak přístup k více než 400 000 linkám.

Seznam lokalit, kde je síť Bluetone DSL dostupná: Praha - Dejvice, Vršovice, Žižkov - UTB, Žižkov - Fibichova; Těšnov, Štěrboholy, Pankrác, Smíchov a pražské centrum, dále Ostrava - Mariánské Hory, Brno – Jana Babáka a České Budějovice - Pražská.

Všechny uváděné ceny jsou bez DPH. Další podrobnosti najdete na: http://www.bluetone.cz/main.php?pageid=50&lang=3&type=404.

Váš názor Další článek: Mac mini má problém s CRT monitory

Témata článku: , ,