Polycom a Microsoft vytvářejí strategickou alianci pro zkvalitnění komunikačních technologií

Nejvýznamnější světový výrobce videokonferenčních zařízení Polycom Inc. (USA) oznámil, že uzavřel několikaletou smlouvu o spolupráci s předním tvůrcem software, americkou firmou Microsoft Corp. Cílem je zvýšit kvalitu komunikačních zařízení, aplikací a služeb tak, aby zákazníci – bez ohledu na místo, kde se nacházejí, a typ volání - mohli dokonale sdílet informace v reálném čase. Spolupráce se týká přenosu hlasu, obrazu, instantních zpráv a dat.

Prvním výsledkem spolupráce, který bude k dispozici na konci roku 2004, bude propojení možností stávajících zařízení a programů. Z produkce Microsoftu budou využity Office Live Communications Server a Windows Messenger, z produkce Polycomu půjde o videokonferenční systémy ViewStation EX, FX a VSX, systémy skupinové audiokonference SoundPoint a SoundStation IP, konferenční telefony, audio a videokonferenční servery MGC a konferenční portál WebOffice.

 

Uživatelé Windows Messengeru tak budou moci lépe komunikovat – rozšíří se využití zařízení od desktopů až po konferenční místnosti, uvnitř i vně organizace. Tím se zjednoduší komunikace, zkvalitní přístup k datům potřebným k rozhodování a zvýší se produktivita práce.

Nové možnosti komunikace budou velmi významné. Například, když při četbě e-mailu uživatel počítače zjistí, že odesilatel je on-line, bude s ním pomocí dvou kliků myši moci okamžitě navázat videokonferenční hovor.

Videokomunikace bude využívat SIP protokol a spolupráci v reálném čase. SIP je komunikační protokol vhodný pro všechny typy mediálních přenosů.

 

Podíl společnosti Polycom na světovém trhu videokonferencí činí asi 50 procent. Autorizovaným distributorem zařízení Polycom je v ČR pražská firma Gesto Communications (www.gestocomm.cz). Dodala několik set jejích výrobků řadě organizací, včetně státních úřadů, významných průmyslových organizací a finančních ústavů.

 

Kontakt: ředitel Gesto Communications Ing.Jiří Línek, (+420) 271 735 344, jiri.linek@gestocomm.cz . 

 

 

 

 

Váš názor Další článek: Český internet opět vzrostl, Bobika pomohla Centru

Témata článku: , , , , , , ,