Zrychlování realizace zakázek u výrobních společností

(Inzerce) Ve světle ekonomických dat by se dalo podlehnout dojmu, že časy ekonomické krize jsou již zažehnány. Společnosti ale nemohou polevit v efektivizaci výrobních procesů.

Skutečnost je právě zcela opačná. Krize, krom mnoha negativních ekonomických efektů, přinesla redefinici optimalizace výrobních nákladů. Mnohé společnosti šly v nárocích na efektivitu na samou hranu jejich možností a je tedy logické, že v tuto chvíli už z těchto standardů nehodlají nijak slevovat.

 „Uživatelé CAD systémů pamatují dobu, kdy výsledkem konstruktérovy práce byl výkres či jiný návrh. Následovalo ruční přepsání dat do informačního systému,“ shrnuje Zdeněk Bašta, oblastní obchodní ředitel pro východní Evropu ze společnosti Dassault Systèmes SolidWorks. „Tento způsob práce je nejen zdlouhavý, ale i nepřesný a neúměrně nákladný. Teprve nasazením oboustranného propojení CADu a informačního systému dochází k plnému a bezchybnému provázání obou systémů, které jsou schopny v reálném čase zpracovávat velmi rozsáhlá data.“ 

Shrneme-li základní problémy, kterým čelí managementy výrobních společností, pak jsou to především požadavky na co nejrychlejší realizace zakázek. Od zákaznické poptávky, přes konstrukční návrh výrobku, definici kusovníku a technologického postupu, zadání zakázky, plánování výroby, realizaci zakázek až po samotnou expedici.

Integrované řešení Microsoft Dynamics AX – SOLIDWORKS disponuje funkcionalitami, které umožňují maximální využití propojení obou systémů,“ dodává specialista WEBCOMu Vojmír Kubíček. „Dochází k masivní efektivizaci celého procesu. Dle našich zkušeností se průběh realizace zakázky zrychluje téměř o jednu třetinu. To vše při zásadním snížení chybovosti a zpřesnění objednávek nakupovaných dílů.“

speedpak_demo_OBR DO TELA CLANKU.png 
Velké sestavy s aplikovaným SpeedPackem. Foto: společnost Dassault Systèmes SolidWorks

Konstrukční kusovníky vznikají primárně v systému SOLIDWORKS a automaticky se přenášejí do Microsoft Dynamics AX. Konstruktér má vždy v SOLIDWORKSu k dispozici aktuální data o nakupovaných položkách a díky tomu je možné velmi přesně stanovovat nejen finální cenu výrobku dle aktuálních cen komponent, ale i reálný termín dodání daného produktu. Aktuální a platné náhledy konstrukčních výkresů ze SOLIDWORKSu jsou pak on-line připojeny k vyráběným položkám v systému Microsoft Dynamics AX.

 „Naši klienti jsou si dobře vědomi, že optimální varianta je vlastnit jedno ucelené řešení pokrývající veškeré aspekty vývoje výrobků, které jim navíc dovoluje představit srozumitelné vizualizace konceptů návrhů zákazníkům, partnerům či dodavatelům,“ vypočítává požadavky zákazníků Zdeněk Bašta.

WEBCOM_Architektura reseni Microsoft Dynamics AX - SOLIDWORKS_mini.jpg 
Architektura řešení Microsoft Dynamics AX – SOLIDWORKS. Foto: WEBCOM a. s.

Zavedením integrovaného řešení Microsoft Dynamics AX – SOLIDWORKS se firmám dostává významné konkurenční výhody, která je pro uplatnění na dnešních náročných trzích klíčová,“ uzavírá toto téma Vojmír Kubíček z WEBCOMu. „Zákazníci potřebují mít efektivní systém, který jim umožňuje s maximální dostupnou flexibilitou reagovat na požadavky trhu.“

Autor: Jarmila Jelínková, www.webcom.cz

Další článek: Šéf Microsoftu se setkal s autory populárního CyanogenModu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,