Zprávy Živě: Týdenní souhrn novinek ze světa IT

Přinášíme další díl tradičního sobotního pořadu Zprávy Živě. Naše zpravodajka Veronika vás bleskově seznámí s těmi nejdůležitějšími IT událostmi končícího týdne.

V sobotních Zprávách Živě vás tentokrát Veronika seznámí s rozhodnutím amerického Kongresu, který chce dát akcionářům právo rozhodovat o platech managementu. Takový Steve Ballmer ročně získá asi jedenáct milionů korun a podobnou částku získal loni i na odměnách. To komunita okolo Linuxu nyní řeší jiný problém – jeho duchovní otec Linus Torvalds si neodpustil kritiku, jádro Linuxu je prý už příliš velké a pomalé.

Microsoft se společně s Yahoo opět dostal do křížku s Evropskou komisí. Ta nyní zjišťuje, jestli spolupráce na poli vyhledávání nesplňuje charakteristiku monopolního chování. Co na to Google, jehož tržní pozice je v Evropě téměř absolutní? A Google se v týdnu pochlubil i jednou novou verzí – k dispozici je vylepšená Picasa 3.5, která umí rozpoznávat lidský obličej.

Poslední zpráva dne bude věnovaná Křišťálové Lupě. Živě.cz je opět mezi finalisty, pokud tedy rádi sledujete naše pořady, můžete nám dát hlas V kategorii specializovaných médií.

VIDEO: 2207 'Zprávy Živě 23/09'

stáhnout program Zprávy Živě v mp3 (23/09) (4,9 MB)


Nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (61) Další článek: Miranda IM 0.8.7 zvyšuje stabilitu a vylepšuje podporu MSN

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,