Zprávy Živě: Týdenní souhrn novinek ze světa IT

Přinášíme nový díl zpravodajského pořadu Zprávy Živě. Naše zpravodajka Šárka Nygrýnová vás bleskově seznámí s těmi nejdůležitějšími IT událostmi končícího týdne.

Microsoft vydal Windows 7 RC v několika světových jazycích. Ačkoliv se již pilně pracuje na české lokalizaci a na první obrázky jste se mohli podívat i na Živě.cz, budeme si na ni muset počkat až do finální verze, která by se měla objevit na přelomu roku.

Rapidshare upravil své kvóty, registrovaní uživatelé si nyní mohou stáhnout až 5 GB dat denně, případně si nastřádat až 25GB „dávku“. Reaguje tak na stále sílící konkurenci na poli velkokapacitních webových úložišť.AMD slaví čtyřicítku. Během této doby společnost jako první přišla se čtyřjádrovým procesorem a 64bitovou architekturou. Za pár let pak má AMD v plánu vyrobit dokonce šestnáctijádrový serverový procesor.

Kauza Microsoftu při Evropské komisi se blíží ke svému závěru, Google začal mapovat Prahu pro svou interaktivní mapu Street View. Začal soud se švédským hackerem, který před lety napadl servery NASA a Cisco, komunita okolo kancelářského balíku OpenOffice.org pro změnu začala do světa šířit novou verzi 3.1.

 VIDEO: 1566 'Zprávy Živě 9. května'

stáhnout program Zprávy Živě v mp3 (12/09) (4,9 MB)


Nově nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (34) Další článek: Ke stažení: Vychytávky pro HTML

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,