Zprávy Živě: Týdenní souhrn novinek ze světa IT

Přinášíme nový díl zpravodajského pořadu Zprávy Živě. Naše zpravodajka Šárka Nygrýnová vás bleskově seznámí s těmi nejdůležitějšími IT událostmi končícího týdne.

Mozilla sice ještě nevydala ani plánovaný Firefox 3.5 (původně 3.1), už se ale mluví o jeho následníkovi, který by měl změnit běžné návyky práce s webem. A návyky už mění i Microsoft. Na americkém kontinentu přesvědčil spotřebitele, že netbook s Windows je lepší než s linuxovou distribucí. Výsledek? 96 procent trhu nyní patří Windows a Linux ustoupil do pozadí.

Máte nedostatečné internetové připojení a dlouho čekáte, než se vám nahrají naše videa? Přestěhujte se do Austrálie, tamní vláda totiž slibuje, že během příštího desetiletí vybuduje stomegabitový internet pro každého. Jen připomenu, že tuzemským teoretickým standardem je dnes rychlost okolo 8 Mb/s (kabeloví operátoři a ADSL).

Google umožnil komunitní úpravu údajů v mapách, snad toho nevyužijí čeští i zahraniční spammeři. Příběh jak z portugalské telenovely, připravovaná fůze IBM a Sun Microsystems, nakonec skončil patem, firmy se prozatím nedohodly. Microsoft slíbil, že Windows 7 budete moci downgradovat na Windows XP a my jsme naopak upgradovali časopis Computer, číslo 7/09 je už na stáncích.

 VIDEO: 1457 'Zprávy Živě 11. dubna'

 Dáváte přednost poslechu v kapesním přehrávači? Stáhněte si zvukovou stopu ve formátu MP3.

stáhnout program Zprávy Živě v mp3 (8/09) (4,2 MB)


Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (21) Další článek: Office 14 budou na trhu jako Office 2010

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,