Zprávy Živě: Nejtenčí notebook a nejvýkonnější počítač

Přinášíme další díl tradičního sobotního pořadu Zprávy Živě. Naše zpravodajka Veronika vás bleskově seznámí s těmi nejdůležitějšími IT událostmi končícího týdne.

Po necelých třech letech je tu další verze operačního systému Windows 7. Pokračuje honba za nejtenčím notebookem. Po Macbooku Air totiž přichází skoro dvakrát tenčí Dell Adamo XPS. YouTube zítra zprostředkuje další velký živý přenos koncertu irské U2. Nabídne YouTube podobnou službu i pro běžné smrtelníky? Nejrychlejší superpočítač světa brzy zvládne 10 000 000 000 000 000 operací za sekundu. Vděčit za to bude CGPU čipům Fermi.

Security Essentials od Microsoftu si během prvního týdne stáhlo na jeden a půl milionů zájemců. Google opět hlásí rekordní tržby za fiskální čtvrtletí. Oficiální web Applu je již dostupný i v češtině a legendární firma z amerického Cupertina představila i vylepšené počítače a novou inteligentní myš. České aerolinie vám na krátkém a středně dlouhém letu zapůjčí iPod Touch s muzikou i filmy, prozatím ale jen v první třídě.

Sledujte sobotní Zprávy Živě.

 VIDEO: 2304 'Zprávy Živě 27/09'

stáhnout program Zprávy Živě v mp3 (27/09) (5,5 MB)


Nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

 

Sledujte také diskuzní pořad Týden Mobilně partnerského webu MobilMania.cz:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (58) Další článek: Mac OS X na „jakémkoli“ počítači s procesorem Intel? Rebel EFI to zajistí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,