Zoner chystá antivirový program pro Linux

Česká softwarová společnost Zoner hodlá ještě do konce tohoto roku vydat antivirový program pro počítače s operačním systémem Linux. Výrobce známého grafického programu Zoner Photo Studio 10, jehož plná verze se objevila v letním dvojčísle časopisu Computeru 13-14/08, tak naváže na svůj serverový Linuxový antivir.

Zoner Antivirus byl v současné době vydán ve finální verzi, avšak pouze jako ochránce e-mailových serverů provozovaných pod Linuxem. Za všechny zmiňme například Postfix, Exim, Qmail a další. Antivirus funguje na bázi mnoha známých detekčních logik a je nabízen zcela zdarma. Pro kompletní využití je vyžadována pouze jeho aktivace, která je rovněž zproštěna od jakýchkoli poplatků. Více informací je možné nastudovat si na oficiálních stránkách.

Bližší informace o antiviru pro desktopové Linuxové distribuce prozatím nejsou známy, avšak dá se předpokládat, že i zde bude program zdarma. Mnoho účastníků internetových diskuzí se však domnívá, že vydávat antivirové řešení pro Linux na osobních počítačích je zbytečné. Důvodem má být skutečnost, že se na této minoritní platformě, stejně jako na Mac OS X, viry vyskytují spíše sporadicky.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (21) Další článek: ISO zamítlo odvolání některých zemí protestujících proti Open XML

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,