Zemětřesení ve OneDrive. Dramaticky se mění kvóty

Úložiště OneDrive od Microsoftu se mohlo celé měsíce chlubit výborným poměrem cena/výkon. Za málo peněz jste dostali opravdu obrovské úložiště. Jenže se zdá, že motor se zadřel a Microsoft chystá na příští rok pro mnohé docela nepříjemné změny.

Konec neomezeného webdisku pro Office 365

Předplatitelé Office 365 se mohli těšit z neomezené kapacity OneDrivu, podle Microsoftu si však někteří začali archivovat celé sbírky filmů, a někteří tak dokonce na OneDrive nahráli více než 75 TB dat! Neomezená kapacita pro předplatitele tedy končí a sníží se na stále slušnou cifru 1 TB. Ti, kteří mají na OneDrivu více dat, o ně nejméně po dobu jednoho roku nepřijdou.

Snížení bezplatné kvóty na 5 GB, ale s dobrým bolestným

OneDrive zdarma nabízel 15 GB. Příští rok se to změní a kvóta klesne jen na 5 GB. Stejně tak Microsoft zruší 15GB bonus za automatické nahrávání fotek z mobilu. Opět platí, že pokud používáte bezplatný účet, o data nejméně po dobu jednoho roku nepřijdete. Jako bolestné Microsoft nabídne roční bezplatné předplatné Office 365, jehož součástí je onen 1TB OneDrive. Stačí mít na bezplatnm webdisku více než 5 GB dat.

Konec 100GB a 200GB paušálu pro nové zákazníky

Změní se i paušály. Zmizí 100GB a 200GB program pro nové uživatele a nahradí je menší 50GB plán za 1,99 dolarů. Jen pro srovnání, tolik stojí i nejnižší tarif od Googlu, jenže v jeho případě získáte 100 GB. Pro stávající předplatitele 100GB a 200GB paušálu se nic nemění.

Diskuze (88) Další článek: Viceprezident Googlu: Windows 10? Fuj! Jen XPéčka s plochým designem

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,