Ze sporného experimentu se stala funkce, Twitter vám vnutí i cizí twíty

Co byla předevčírem ještě zpráva o experimentální funkci, to už je na oficiálním webu Twitteru uvedeno jako fakt – Twitter začne do výpisu zpráv zařazovat i příspěvky od uživatelů, které nesledujete.

Bude se jednat o příspěvky, které jsou populární nebo by vás podle Twitteru prostě mohly zajímat. Původní informace, že půjde o příspěvky označené jako oblíbené od sledovaných vašich sledovaných (followerů vašich followerů), nebyla zjevně zcela přesná. Twitter v oficiálním popisu popisuje, že takové twíty budou vybírány na základě více kritérií. Účelem je vytvořit výpis více atraktivní.

Dosud se do výpisu příspěvky cizích uživatelů mohly dostat jen v případě, kdy je někdo z vašich sledovaných přepublikoval na svůj profil (retweet).

480821638 
Twitter oficiálně: „Navíc, když najdeme twít, účet ke sledování nebo jiný obsah, který je populární nebo relevantní, můžeme ho přidat do vašeho výpisu. To znamená, že občas uvidíte twíty z účtů, které nesledujete.“  

Je to zdánlivě maličkost, ve výpisu zpráv se čas od času objeví nějaká jiná zpráva, která zřejmě nebude nezajímavá, když ji někdo označil hvězdičkou. Mohlo by to být ve finále skutečně přínosné. Ale je to zásah do základního principu Twitteru, pro který je řada uživatelů vychvaluje – na rozdíl od Facebooku nebo i Google+ měl uživatel zcela kontrolu nad tím, co se mu ve výpisu zpráv zobrazuje. Prostě jen chronologický seznam zpráv generovaný lidmi, které sám vybral. Nyní přišly manýry doporučování příspěvků od cizích lidí a uživatelé se právem obávají, co dalšího Twitter od konkurence obkouká.

Zdroj: Quartz (via The Verge)

Diskuze (11) Další článek: Alza se stane prodejcem elektronických časopisů, koupila Publero

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,