Mobilní aplikace | Logistika | E-shopy

Zásilkovna spouští vyzvedávání zásilek z automatů. Potřeba bude chytrý telefon s aplikací

Populární dopravce Zásilkovna přidává novou možnost pro zákazníky, jak si vyzvednout své zásilky z eshopů. Podobně, jako např. Alza či Mall, zavádí vlastní výdejní boxy. Ty ale nedisponují žádným displejem či číselníkem – odemknete je pouze za pomoci chytrého telefonu a příslušné aplikace.

Úložné boxy nabírají na popularitě a vlastní varianty přidává čím dál více firem. Své mají i některé eshopy a k nim se právě nyní přidává i Zásilkovna se svými Z-BOXy. Jedná se o klasické skříně s přihrádkami, přičemž jejich velikost je variabilní a umožňují příjem i poměrně velkých zásilek – rozměry největší schránky jsou 36 x 45 x 61 cm.

Firma s nimi cílí hlavně do vesnic či jako rozšíření pro developerské a rezidenční oblasti. Pro zákazníky jsou, jako vždy, dostupné po 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Vyzvednutí balíku je přitom jednoduché, je ale nutné mít nainstalovanou mobilní aplikaci od Zásilkovny. Ta slouží k přehledu vašich zásilek a zároveň umožňuje jejich odeslání či vyzvednutí.

Stejně tak tomu bude i u Z-BOXu, kde se stačí přiblížit, zapnout Bluetooth, za pomoci kterého dojde k ověření a odemknutí vaší přihrádky. Výhodou tohoto řešení je, že nepotřebujete nic jiného, než váš telefon. Oproti jiným firmám také půjde tyto boxy využít pro odeslání balíku mezi uživateli, ne jen k jeho vyzvednutí.

Zásilkovna by chtěla mít do konce roku na 150 boxů po celé ČR. Například ale konkurenční Alza přitom plánuje až 600 těchto zařízení.

Diskuze (42) Další článek: Elon Musk slíbil aktualizaci o stavu vývoje kosmické lodi Starship

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,