Microsoft | Outlook.com | E-mail

Zase trochu jinak: Microsoft ukázal aktualizovaný webový Outlook a nový design pro Kalendář

Microsoft uvolnil aktualizovanou podobu beta verze e-mailového klienta Outlook.com. Přináší řadu vylepšení pro práci s kontakty a umožní zobrazit konverzace ze Skypu ve vyskakovacích oknech podobně, jak to umí Messenger či Hangouts.

Aktualizovaný Outlook.com

Hlavní novinkou Outlooku je již zmiňovaná integrace Skypu. Pryč je tak nešikovný boční panel, který zvládl zobrazit pouze jednu konverzaci naráz. Nyní, po vzoru konkurence, je každé vlákno v samostatném miniokně. Microsoft se také zaměřil na správu kategorií – nově, když e-mail zařadíte pod konkrétní kategorii (štítek), uvidíte výrazné barevné označení. Podobně funguje třeba konkurenční Gmail.

Outlook-features-1.jpg
Nová je integrace Skypu, jehož konverzace se ukáží v malých vyskakovacích oknech.

Zjednodušen byl i přístup k nastavení schránky a barevných témat. Užitečnější novinkou ale bude zpřehlednění doinstalovaných doplňků. Ty lze instalovat pro oblíbené služby jako je Evernote, Trello a další přímo z webového rozhraní.

Outlook-features-8.jpg
Vylepšená byla i práce s kontakty.

Další novinky se týkají práce s kontakty. Po najetí myší na jméno se ukáží nové karty s podrobnostmi a pokud danou osobu přidáte do oblíbených, vytvoří se vám v levém menu samostatná záložka s přehledem e-mailů právě s vybraným kontaktem.

Zbrusu nový kalendář

Redesignu se dočkal i kalendář, který se po vzoru nedávné proměny Google kalendáře zbavil výrazných barevných prvků a zjednodušil události. Měsíční přehled je tak na pohled čistější, některé prvky ale více splývají. Rozšířené byly automatické ikony, které se přidávají k události dle jejího názvu pro snazší orientaci.

frame_60_delay-3s.jpg
Design je velmi zjednodušený a místo výrazných barevných pásů využívá převážně barevného textu.

Pokud služby Microsoftu využíváte, můžete se přihlásit do beta testování sami za pomoci přepínače přímo na webu.

Diskuze (11) Další článek: Telegram prohrál soud v Rusku. Pokud nepředá šifrovací klíče, hrozí mu až zablokování služby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,