Zakladatel Aceru se vrací na post hlavního šéfa

Ve společnosti Acer se tento měsíc staly velké změny – na pozici šéfa po špatných finančních výsledcích rezignoval J.T. Wang, který byl známý útočnými vyjádřeními na stranu Microsoftu kvůli tabletům Surface. Microsoft tak totiž začal konkurovat Aceru a dalším partnerům, kteří si licencují Windows. Odchod z Aceru oznámil i Jim Wong, který ho měl nahradit.

Jak ale Acer oficiálně oznámil, do čela společnosti se vrátí původní zakladatel Stan Shih, který odešel do „důchodu“ v roce 2004. Do té doby byl šéfem už od začátku Multitechu, později přejmenovaného na Acer. Stan Shih dokázal ze „startupu“ s 11 zaměstnanci a 25 000 dolary na kontě dostat firmu do miliardových příjmů a k distribuci zařízení po celém světě.

acer-loga.png
Logo Aceru v průběhu let

Acer je v současnosti čtvrtý největší výrobce počítačů na světě, ale se současným propadem klasický počítačů se stejně jako další velké firmy potýká s problémy, které způsobuje především nová éra v podobě tabletů, chytrých telefonů a podobně.

450px-2007TaiwanBrandsTrendForum_StanShih.jpg
Zakladatel Aceru - Stan Shih (Zdroj: Wikipedia)

Stan Shih oznámil, že do čela firmy nastupuje bez odměny a nebude tedy dostávat žádný plat. Přidá se k němu i jeden ze spoluzakladatelů - George Huang a společně se pokusí firmu provést transformací, aby do budoucna přežila změny, které v rámci technologií a zařízení probíhají. 

Diskuze (2) Další článek: Podívejte se jak Facebook, Google, Microsoft a další šifrují data

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,