YouTube | Web

Zakázaní youtubeři přesouvají své kanály na Pornhub

Před několika dny Youtube zpřísnil podmínky týkající se videí zobrazující zbraně. Google oznámil, že v bude na YouTube mazat všechna videa zobrazující postup, jak vyrobit a používat zbraň. Je to rána pro nemalou skupinu youtuberů, kteří se tématu zbraní na svých kanálech věnují. Na Youtube se nachází přes 25 milionů videí zobrazující střelné zbraně a do teď Youtube platilo za nejlepší místo, kde můžete sledovat videa o zbraních.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. K akci se rozhodl provozovatel populárního kanálu o střelných zbraních InRangeTV, který oznámil přesun svých videí na Pornhub. Nejedná se o malý Youtube kanál. InRangeTV má 144 tisíc odběratelů s 24 miliony zhlédnutími. Další zbraňový blogeři o přesunu uvažují. Představitel InRangeTV se pro Bloomberg vyjádřil: „Youtube s vydání nových pravidel už nelze brát jako bezpečný přístav pro naše videa. Pornhub víc vychází vstříc přání komunity a také má velmi robustní streamovací platformu.“

Přesun vyvolal vlnu zájmu ze strany médií i diváků. Dá se očekávat, že pokud bude YouTube zpřísňovat restrikce, InRangeTV nebude jediný kanál, který se na Pornhub přesune. Příležitosti možná využijí k pobídkám i jiné servery s obsahem pro dospělé.

Pornhub z této situace bude profitovat, protože to pro něj znamená otevření nových obchodních příležitostí a dlouho očekávanou možnost proniknout do mainstreamu. Pornhub se již delší dobu snaží přitáhnout tvůrce vytvářející videa o věcech, které jsou v „šedých zónách“ jako je marihuana nebo hazard, zbraně jsou nyní ideální příležitost k rozšíření portfolia.

Pro blogery znamená Pornhub bezpečný přístav, ale i zdroj financí. InRangeTV vstoupil do programu Pornhub Model a díky tomu bude dostávat podíl ze zobrazených reklam. Platí se zhruba 20 dolarů za milion zhlédnutí. To sice není zdaleka tolik jako na Youtube, ale je možné, že rozšíření témat přiláká více inzerentů a příjmy z reklamy se postupně zvýší.

Diskuze (53) Další článek: Turris MOX: Nový český router připomíná sendvič. Poskládáte si ho na míru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,