Microsoft | Flight Simulator | Simulátor

Začíná uzavřené beta testování MS Flight Simulatoru ve virtuální realitě. Jak se přihlásit?

Francouzské Asobo Studio, stojící za vývojem Microsoft Flight Simulatoru 2020, se připravuje na spuštění uzavřené beta verze hry ve virtuální realitě. Testování bude probíhat ve dvou fázích, přičemž v té první budou podporována pouze zařízení postavená na platformě Windows Mixed Reality (WMR HMD). Ve druhé vlně bude přidána podpora dalších headsetů.

Beta testování je uzavřené a vpuštěni do něj budou pouze vybraní zájemci; vstup je navíc podmíněn souhlasem s dohodou o mlčenlivosti. Každopádně se zdá, že hra má před sebou zářnou budoucnost – čekají ji roky a roky aktualizací obsahu – a virtuální realita ji může posunout o několik úrovní výš.

MSFS ve VR

Informaci o plánovaném zahájení beta testů přinesli vývojáři v živém streamu a následně ji publikovali na blogu věnovanému tomuto hernímu titulu. Případné zájemce odkazují na stránku s podrobnými informacemi. „Tým Microsoft Flight Simulatoru hledá oddané členy komunity, kteří by nám pomohli otestovat připravovaná VR sestavení.“ píše se v úvodu.

Přihlášení do uzavřené bety v žádném případě ještě neznamená, že určitě získáte přístup. Pokud však uvažujete o zapojení se, pak musíte splnit následující seznam podmínek:

  1. Minimální věk 18 let.
  2. Musíte mít koupený MS Flight Simulator.
  3. Musíte mít účet Microsoft, který slouží k vaší identifikaci.
  4. Je nutné vlastnit headset pro virtuální realitu (v první fázi WMR HMD, ve druhé pak i jiný, jež bude podporován).
  5. Musíte se registrovat jako Insider.
  6. Budete muset odeslat výstup Nástroje pro diagnostiku DirectX (DxDiag).
  7. Musíte odsouhlasit a dodržovat NDA (smlouva o sdílení důvěrných materiálů, znalostí nebo informací, které nebudou sdíleny s jakoukoliv třetí stranou).
  8. Splnit minimální požadavky:
    • OS: Windows 10 (November 2019 Update – 1909)
    • DirectX: verze 11
    • CPU: i5-8400/Ryzen 5 1500X
    • GPU: Nvidia GTX 1080 nebo ekvivalentní
    • VRAM: 8 GB
    • RAM: 16 GB
    • HDD: 150 GB
    • Rychlost internetového připojení: 5 Mb/s

Jak se přihlásit do beta testování?

Prvním nezbytným požadavkem je, kromě MS Flight Simulatoru a příslušného hardwaru, přihlášení k testovacímu programu MSFS Insider. Následně je nutné odeslat výstup Nástroje pro diagnostiku DirectX. Pak už stačí jen čekat, zda vás autoři hry vyberou a pozvou k testování.

Jako Insider budete mít možnost poskytovat zpětnou vazbu a postřehy vývojovým týmům. Kromě toho bude vaším úkolem odpovídat na krátké dotazníky, dostanete přístup na soukromá fóra a budete dostávat exkluzivní týdenní zpravodajství.

Majitelé setů pro virtuální realitu tak bude patrně nejvíce zajímat, jaká zařízení bude hra vlastně podporovat. Tuto informaci Asobo Studio zatím neuvedlo, takže nezbývá než čekat. Každopádně není pochyb o tom, že VR přinese do tohoto simulátoru úplně novou dimenzi.

Diskuze (7) Další článek: Meteomapa Windy „vylepšuje“ satelitní snímky. Díky falešným barvám jsou čitelnější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,