Za Whistlerem leží Blackcomb

Poněkud šifrovaný nadpis je jistě pochopitelný pro každého, co se zajímá o budoucnost Windows.
Poněkud šifrovaný nadpis je jistě pochopitelný pro každého, co se zajímá o budoucnost Windows. Dle posledních informací již byly zahájeny práce na následníkovi následníka Windows 2000, na systému s kódovým označením Blackcomb. Počátkem roku Microsoft zrušil samostatný vývoj systému Neptune a spojil ho s připravovaným následníkem Windows 2000 s označením Odyssey do jediného systému s označením Whistler. Ten by měl obsahovat všechna rozšíření systému, která byla nakonec vyškrtnuta z Windows Millenium Edition, a dále rozvinout systém Windows 2000.

Whistler ale zřejmě nebude systémem využívající Next Generation Windows Services, za kterým se dle různých indicií skrývají Windows podporující skiny, protože Microsoft nejen vypsal konkurz na programátory pro taková Windows, ale i kontaktoval autory skinů pro WinAMP ohledně blíže nespecifikované spolupráce na nových produktech. NGWS by měl obsahovat až Blackcomb a to je zřejmě nyní i jeho jediná hlavní vlastnost. Whistler bude uveden příští rok a do té doby Microsoft nestihne předělat a především odladit kompletní nové prostředí. První veřejná beta pro betatestery bude navíc již v červenci. Teprve Blackcomb by měl být podobným skokem, jakým byl přechod na Windows 95 z Windows 3.11, a měl by se objevit zhruba v roce 2002.

Pokud vás zajímá, kam na ty názvy Microsoft chodí, můžeme vás ujistit, že nechodí daleko, Whistler i Blackcomb jsou názvy hor nedaleko Seattlu.

Diskuze (6) Další článek: MP3 přehrávač ve tvaru běžné kazety

Témata článku: , , , , , , , , , ,