Facebook | Sociální sítě | Komunikace

Z Instagramu nebude druhý Messenger. Samostatná aplikace pro zprávy se ruší

Facebook v roce 2017 plánoval, že z Instagramu, podobně jako ze své hlavní aplikace, vydělí komunikátor Direct do samostatné aplikace. To si vyzkoušel v několika vybraných zemích, k masovému rozšíření ale nakonec nedošlo. Nyní navíc s tímto experimentem končí a aplikaci ukončuje. Místo rozdělování funkcí tak půjde spíše směrem integrace. Informoval o tom Business Insider.

Facebook měl ještě nedávno plán vydělit téměř každou svou funkci do samostatné aplikace.  Existovaly zvlášť skupiny, nástroj na fotky i nejrůznější pokusy o komunikátory. Dnes už ale zůstal vedle Facebooku v podstatě jen Messenger a firemní nástroje. Podobné tendence měla firma i u Instagramu, kde chtěla oddělit komunikátor Direct. Ten tak měl více konkurovat zavedenému Snapchatu.

Test odděleného komunikátoru probíhal pouze v několika málo vybraných zemích, mezi které patřilo například Chile, Itálie či Turecko, a příliš se neuchytil – podle reakcí se mnoho uživatelů o její existenci dozvědělo až nyní, když Facebook ohlásil její konec.

K ukončení přitom zřejmě došlo i proto, že sociální síť plánuje do budoucna sjednotit všechny své komunikátory, a tak si pomalu zjednodušuje práci. Přesto se ale integrace Messengeru, WhatsAppu a zpráv na Instagramu ještě nějakou dobu nedočkáme.

Videa na výšku? Na Instagramu jsou hitem. Máme se bát, že se rozšíří i jinam?

Váš názor Další článek: Nově objevený gen dává bakteriím schopnost odolat i těm nejsilnějším antibiotikům

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,