Apple | Procesory | MacBook

Youtuber otestoval, jestli lze na MacBooku Pro s šestijádrovým procesorem Core i9 udělat vajíčko

Nové MacBooky Pro sice sklidily úspěch v recenzích za vysoký výkon, v případě nejvyššího modelu s šestijádrovým procesorem Core i9-8950HK ale musel Apple rychle pomocí softwarové aktualizace napravovat chybu, která způsobovala snižování výkonu při plném vytížení procesoru kvůli špatnému škálování frekvence a chlazení.

I když je chyba vyřešena, stále je nutné si uvědomit, že design chlazení MacBooků Pro je pro takový procesor na svých limitech a do šílených extrémů se to pokusil otestovat youtuber s účtem randomfrankp.

Rozhodl se otestovat, jak moc se MacBook Pro rozpálí při maximální zátěži a zda na hliníkovém šasi půjde uvařit vejce. Čerstvé vejce umístil na spodní stranu, kde je k dispozici velká plocha přímo pod částí s procesorem a chlazením.

Na MacBooku Pro spustil náročný export 4K videa v programu Adobe Premiere, který vytížil všechna procesorová jádra na maximum. Průměrná teplota procesoru se dostala až na 95 stupňů Celsia, což už se blíží limitům, které stanovuje Intel. Nedocházelo ale k poklesu frekvence. Samotné šasi se dostalo na maximální teplotu kolem 47 stupňů Celsia, což nakonec vedlo k tomu, že trocha bílku z vajíčka po sedmi hodinách ztuhla a změnila barvu na bílou.

Po několika hodinách se navíc teplota procesoru snížila na přibližně 75 stupňů Celsia, čímž se snížila i teplota šasi. Výsledek tohoto šíleného testu? Ani na šestijádrovém MacBooku Pro si vajíčko neuděláte.

Diskuze (21) Další článek: Steamu klesají online hráči. Viníkem je nejspíše obrovský úspěch multiplayerové hry Fortnite

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,