Google | Sociální sítě | YouTube

YouTube přestane ukazovat přesné počty odběratelů u kanálů

YouTube aktuálně informovalo tvůrce, že plánuje poměrně zásadní změnu týkající se počtu odběratelů u kanálu. Nově totiž nebude zobrazovat v reálném čase konkrétní čísla, ale pouze zaokrouhlené na větší celky. Neruší tak některé služby, které se zaměřovaly na porovnávání čísel.

Nově tak na službě nepůjde vidět, že máte např. 3 698 sledujících, ale pouze 3,6 tisíc. Jedinou výjimkou jsou účty s méně než tisícovkou přihlášených. Konkrétní čísla bude moci vidět pouze správce účtu v rámci služby YouTube Studio. Omezení se dotkne i API, které využívají některé služby.

Jednou z takových je například Social Blade, která umožňuje zobrazit, zda účet získává či ztrácí uživatele v reálném čase. Data se často využívají i k živým videím, které srovnávají populární kanály. Tomu ale nyní společně s ukončením příslušného APi a zobrazování informací nastane konec.

Ve stopách Instagramu

K podobnému kroku se ale chystá i konkurenční Instagram. Ten experimentuje s tím, že před veřejností skryje jak počty sledujících, ale i sledovaných a počty To se mi líbí u jednotlivých příspěvků. Chce tak bojovat s nakupováním falešných čísel a s honbou za co nejlepšími výsledky.

Počet followerů totiž často neslouží jen k tomu, aby influenceři získali lepší (nebo vůbec nějaké) nabídky od firem, ale i mezi mládeží k porovnávání mezi sebou. To ostatně může vést až k šikaně či závislosti.

Jak stáhnout video z YouTube?

Zdroj: The Verge

Diskuze (11) Další článek: Velká pitva telefonu: Co se skrývá uvnitř šestipalcové placky Nokia 7.1

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,