YouTube | YouTube Premium | Předplatné

YouTube bez reklam bude dražší, ale v Česku se zatím tarif Premium nemění

Experiment s placeným 4K nevyšel, Google ale našel jiný způsob, jak na YouTubu více vydělávat. Místo získání nových předplatitelů firma naúčtuje více těm současným. Od včerejška začíná uživatelům v různých regionech posílat e-maily s upozornění na zvýšení cen tarifů Premium.

Jak si všiml magazín Android Police, zdražení se zatím nedotklo Evropské unie. V USA a Kanadě šla nahoru cena rodinného předplatného z 18 na 23 dolarů. V Británii zdražil z 18 na 20 liber.

V Turecku a Argentině zdražují vedle rodinných tarifů i ty individuální. Shodou okolností jde o dvě země s nejlevnějšími tarify vůbec, které se hojně zneužívají skrz VPN i lidmi, kteří v nich nežijí.

Jen považte, v Argentině stále individuální tarif 119 pesos (19 Kč), rodinný 179 pesos (29 Kč). Nově je za 389 pesos (64 Kč), resp. 699 pesos (114 Kč). Turci doposud platili 17 lir (23 Kč) za individuální a 30 lir (40 Kč) za rodinný tarif. Nové ceny činí 30 lir (40 Kč) a 60 lir (81 Kč).

I ta je to pořád citelně levnější než u nás, přestože Češi platí výrazně méně než Američané nebo Britové. Tarif pro jednotlivce je za 179 Kč, pro studenty za 109 Kč a pro rodiny s až šesti členy pak 269 Kč. Kdo platí skrz App Store od Applu, ten musí přidat ještě pár desetikorun.

Výhodou předplatného YouTube Premium je možnost sledovat videa bez reklam, na mobilech je možné videa poslouchat na pozadí s vypnutým displejem a také je lze stahovat pro offline přehrávání. Vedle toho uživatelé získají neomezený přístup k desítkám milionů hudební skladeb skrz YouTube Music (konkurent Spotify nebo Apple Musicu).

Diskuze (41) Další článek: Konec záhady vajíčkovaru. Proč více vejcím stačí k uvaření méně vody než jednomu vejci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,