WordPress 2.9 brzy vystřídá nová verze 2.9.1

Před týdnem vydaný open-source blogovací systém WordPress 2.9 se brzy dočká svého nástupce ve verzi 2.9.1. Přinese více jak dvacet oprav, které vyřeší problémy s kódováním UTF-8 a cronem, který při standardní konfiguraci přestal pracovat.

Vývojáři dále opravili chybné otáčení obrázku a provedli drobné úpravy v aktualizační komponentě WordPressu. Pokud jste tedy ještě nepřešli na WordPress 2.9, je rozumné vyčkat na verzi 2.9.1. Objeví se pravděpodobně začátkem roku 2010.

WordPress 2.9 přinesl on-line editor, který vám umožní otáčení obrázků, měnění jejich velikosti a změnu měřítka. Nabídl nový status pro komentáře, které můžete nejen definitivně smazat, ale i přesunout do koše. Snadnější je také práce s multimediálním obsahem, takové video z YouTube můžete do článku vložit ještě pohodlněji, než dříve.

Dále byla vylepšena práce s rozšířeními, byl aktualizován TinyMCE editor, objevila se možnost uživatelské registrace přes XMLRPC a podpora pro optimalizaci a opravu databáze.

Bližší informace o nové verzi tradičně naleznete na oficiálních stránkách. Můžete tam také stáhnout kompletní novou verzi WordPressu 2.9.

Váš názor Další článek: Nejvýznamnější hardware roku 2009

Témata článku: , , , , , , , , , ,