Wise Videos Download: stáhněte si videa z YouTube

Internet je nevysychající studnou plnou nejrůznějších videí. Pokud chcete mít alespoň část z nich archivovanou u sebe v počítači, můžete vyzkoušet program Wise Videos Download.

stáhnout program Wise Videos Download 1.6 Licence: shareware, 5,2 MB
Autor: WiseCleaner
Web programu: avdownloader.com


Wise Videos Download (WVD) je malý a jednoduchý program, jehož hlavním úkolem je vámi vybrané video ze serverů YouTube, Google, Tudou a MyVideos.de stáhnout do vašeho počítače. Navíc vám tato videa umožní převést do velkého množství dalších formátů, jejichž základní parametry můžete rovněž nastavit. Aby to nebylo málo, tak díky přispění Františka Bartoše máte program včetně jeho instalace v češtině.

Přemýšlení nechte jiným

Nenáročnost programu je podpořená jeho českou lokalizací potěší všechny ty, jejichž počítačová gramotnost není na vysoké úrovni. V podstatě vše ovládáte z jednoho malého a přehledného okna. To se skládá z levého sloupce, jímž ovládáte vyhledávání, horního panelu se základními ovládacími tlačítky a dvou záložek

obr1.png
Prostředí programu je jednoduché a přehledné, ovládání zvládne i nezkušený uživatel

Zmíněné záložky přepínají mezi hlavními funkcemi programu – stahováním a převodem na jiné formáty. Přeskakování mezi nimi bude něco, co vás bude provázet celou dobu používání programu, protože kompletně stažené video se automaticky přesune do druhé záložky a z té první s ním již žádné kroky podnikat nemůžete. Naopak na panel s ovládacími tlačítky nahoře nejspíše vůbec nesáhnete.

Stahování na více způsobů

Existují celkem tři možnosti, jakými můžete dopravit vybrané video z internetu do svého počítače. Při té první ani nemusíte otevřít webový prohlížeč. Jednoduše v levém sloupci zvolíte web, ze kterého video hodláte získat, a do kolonky pod tím napíšete název či klíčové slovo, podle kterého se video vyhledá. V zápětí se vám nabídne seznam, ze kterého si vyberete to své, a přikážete stahovat.

obr2.png
Podporováno je několik videoslužeb, nejvyužívanější budou zřejmě YouTube a Google Video

Program počítá i se situací, že projíždíte internet a v tu chvíli vás praští do oka klip, který nutně musíte mít. Zde máte na výběr dvě možnosti. Tou první je, že po vyvolání nabídky stiskem pravého tlačítka myši v internetovém prohlížeči vyberete možnost Download Video by Wise Videos Download. Druhou možností je přesunutí ikonky ve znaku Internet Exploreru z lišty Adresa do malého graficky upraveného čtverečku, který je v prohlížeči přítomen vždy, pokud je WVD spuštěn.

obr3.png obr4.png 
Stahování dvěma způsoby přímo z prohlížeče

Když to chcete jinak

Stáhnuté video bývá v nejrůznějších formátech, které nebývají pro klasické přehrávání právě ideální. A to už nemluvím o situaci, kdy potřebujete video přehrát na nějakém přenosném zařízení, které zvládá jen určité formáty. V tuto chvíli nastupuje druhá záložka s názvem Správa a konverze. Zde se nám po kliknutí na vybranou položku zobrazí nabídka s možnostmi převodů.

obr5.png 
Výběr formátů je docela bohatý

Je zde slušný výběr základních formátů a jejich možných upravení. Žádné pokročilé funkce nečekejte. Přeci jen kvalita videí na YouTube nebývá nijak ohromující, takže detailního vypilovávání snímku není tolik zapotřebí. Převádí se při základním nastavení pouze jedno video. Ostatní zvolená se přidávají do fronty.

obr6.png 
Fronta videí čekajících na převod

Žádný perfekcionista

WVD je program jednoduchý. Dalo by se říci až příliš jednoduchý. Pokud byste se pokoušeli najít nějaké široké možnosti nastavení, hledali byste marně. Nastavit zde lze pouze jazyk, složka, do které se videa ukládají, a maximální počty prováděných úkolů. Jakékoli pokročilejší volby pro chování programu zde bohužel chybí. Náročnější uživatel tak zapláče.

Jisté problémy se také skrývají za přetahováním odkazu videa do onoho podezřelého čtverečku, který vám straší na ploše. Několikrát za sebou se mi povedlo to, že program prakticky zmizel a jediná zmínka o něm byla ve správci procesů. Jakýkoli pokus o znovuspuštění programu skončil neúspěchem a tak vždy pomohlo až jeho „sestřelení“. Jisté limity má také česká lokalizace, která není úplná.

WVD je bezesporu zajímavý kus softwaru, který má dobrý nápad, jde naproti poptávce uživatelů a participuje na rychle se rozvíjejícím odvětví internetového videa. Program je přehledný, prostý a dostupný v češtině. Dalo by se říci, že přímo ideální pro nepříliš pokročilého uživatele, kterému drobné chyby nebudou ani na obtíž. Nepřehlédnutelným nedostatkem WVD je ale jeho cena. Za takový program je 40 dolarů opravdu moc. Přesto si můžete vyzkoušet jeho 30 denní plně funkční verzi.

stáhnout program Wise Videos Download 1.6 (5,2 MB)


Vyzkoušejte alternativy:

stáhnout program TubeSucker 5.2.014 (35 MB)


 

fsc.jpg

 

Diskuze (8) Další článek: Microsoft chce koupit vyhledávání Yahoo, Icahn nakoupil akcie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,