Windows Vista hry i na Windows XP? Zatím bez problému

Nejnovější hru Shadowrun, která je takzvaně „Vista-only“, si můžete zahrát i na Windows XP. Skupině velmi nadaných programátorů pod názvem „Razor1911“ se totiž podařilo vytvořit crack, který umožní hraní této hry i na starší verzi Windows, která oficiálně podporována není.

Celý proces spočívá pouze v přepsání pár originálních souborů a hra běží i na Windows XP, kde DirectX 10 není. Další hry které budou už skutečně jen pro DirectX 10, a tím pádem by měly fungovat pouze ve Windows Vista, se možná podaří také zprovoznit i na Windows XP. Ptáte se jak je to možné? Microsoft tvrdí, že DirectX 10 je úplně jinak integrované než DirectX 9 ve Windows XP a proto nelze použít žádný opravný program, který by hraní DirectX 10 her na Windows XP umožnil.

To ale vyvrátila společnost Falling Leaf Studios, která má k dispozici upravené knihovny (i pro Halo 2), jež umožní hraní DirectX 10 (ale i starších) her i na Windows XP a na dalších platformách, jako je Mac či Linux. Co si o tom myslíte vy? Opravdu Microsoft nemůže vytvořit DirectX 10 patch pro Windows XP nebo spíše nechce?

Zdroj: TheInquirer,  FallingLeafSystems

Diskuze (90) Další článek: Zotac 8400 GS: DirectX 10 karta za babku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,