Windows | Aktualizace | Windows Update

Windows potřebují být online alespoň osm hodin, aby se úspěšně aktualizovaly, zjistil Microsoft

Microsoft zjišťoval, proč mnoho zařízení s operačním systémem Windows není plně aktualizováno. Zjistil, že k získání nejnovějších aktualizací a jejich správné instalaci je třeba být online nejméně osm hodin. Zařízení, která nesplňují určitou dobu připojení, se s velkou pravděpodobností neaktualizují.

Tato zjištění publikoval na stránkách Windows IT Pro Blog programový manažer pro aktualizace systému Windows David Guyer. Microsoft sledoval, jak dlouho jsou zařízení zapnutá a zároveň připojená k některé z jeho služeb, jako je například Windows Update, pomocí metriky označované jako „Update Connectivity“.

Nejméně 8 hodin

Toto měření dává do souvislosti nedostatečně dlouhou dobu připojení s tím, proč operační systém na některých strojích není v aktuální verzi. Zároveň usnadňuje pochopení toho, proč některá zařízení pravděpodobně úspěšně nezískají nedávno vydané aktualizace.

„Jednou z nejvýznamnějších věcí, které jsme zkoumali, bylo, jak dlouho musí být zařízení zapnuté a připojené k službě Windows Update, aby bylo možné úspěšně nainstalovat kvalitativní a funkční aktualizace,“ uvádí Guyer. „Zjistili jsme, že u zařízení, která nesplňují určitou dobu připojení, je velmi nepravděpodobné, že se je podaří úspěšně aktualizovat.“

Konkrétně data ukazují, že zařízení potřebují ke spolehlivé aktualizaci minimálně dvě hodiny nepřetržitého připojení a šest hodin připojení po vydání aktualizace. Guyer také uvedl, že počítače, notebooky a tablety by měly zůstat zapnuté a připojené k internetu přes noc, aby se zajistilo, že se aktualizace stáhnou a nainstalují správně.

Microsoft chystá vylepšení

Microsoft také zjistil, že přibližně 50 % zařízení s již nepodporovaným sestavením systému Windows 10 netráví dostatečně dlouhou dobu online, aby mohly být staženy a nainstalovány aktualizace. U těch, která používají podporované sestavení, ale mají aktualizace zabezpečení starší než 60 dní, klesá toto číslo na 25 %.

V souvislosti s tím Microsoft začal testovat inteligentnější způsob doručování aktualizací nazvaný „Update Stack Package“. Kromě toho také přepracoval kumulativní aktualizace ve Windows 11, aby umožnil rychlejší instalaci bezpečnostních záplat, jež jsou přibližně o 40 % menší než jejich protějšky ve Windows 10.

V loňském roce Redmond vydal nové rozhraní API pro správu služby Windows Update, které umožňuje vývojářům a IT profesionálům urychlit bezpečnostní aktualizace systému Windows 10 v podnikových prostředích.

Diskuze (56) Další článek: Indie zavede státní digitální měnu a na výdělky z kryptotransakcí uvalí 30% daň

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,